/ Nieuws

Waarom Van Barneveld degradatie gaat ontlopen

Premier League

21-3-2019 12:09

Het Premier League-avontuur van Raymond van Barneveld hangt aan een zijden draadje. De Nederlander staat drie punten achter Daryl Gurney en Michael Smith en er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Dit zijn de redenen waarom Van Barneveld Judgement Night toch gaat overleven. 

1 Vorm
Van Barneveld heeft afgelopen weekend veel vertrouwen getankt. Hij pakte tijdens het kwalificatietoernooi voor de German Darts Open een startbewijs voor dat toernooi en haalde voor het eerst sinds 2015 weer een finale op de ProTour.
2 Programma
Van Barneveld speelt nog tegen Max Hopp, Daryl Gurney en Michael van Gerwen. Hopp is in Berlijn de contender en zij hebben nog altijd geen wedstrijd weten te winnen in de Premier League. Gurney is niet in beste vorm en treft Van Barneveld in 'zijn' Ahoy. Tot slot staat het Nederlandse onderonsje op het menu in Ahoy.
3 Gurney en Smith
De ogen van Van Barneveld zullen gericht zijn op Daryl Gurney en Michael Smith. Beide spelers staan drie punten boven de Nederlander. Met name de Noord-Ier heeft nog een lastig programma. Hij speelt eerst tegen Van Gerwen in Berlijn, daarna tegen Van Barneveld in Ahoy en moet het vervolgens in Nederland opnemen tegen Mensur Suljovic, waar het niet ondenkbaar is dat het publiek de Oostenrijker toe zal juichen, mocht Van Barneveld nog kans maken op 'overleving'.
4 Comeback
Van Barneveld is gewend om te presteren onder druk. Dat deed hij bijvoorbeeld ook in de Premier League 2015, toen hij ternauwernood degradatie ontliep door een gelijkspel tegen Gary Anderson. Uiteindelijk verloor hij daarna zeven duels op een rij niet en bereikte hij zelfs de play-offs.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken