/ Nieuws

Van Gerwen koploper af na nederlaag

Premier League

21-3-2019 22:07

Michael van Gerwen is in Berlijn tegen een nederlaag aangelopen. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in Daryl Gurney. ‘SuperChin’ was met 7-5 te sterk voor de groene sloopkogel. (video's onderaan)

Van Gerwen trapte de wedstrijd goed af en kwam mede door missers van Gurney 2-0 voor. Echter moest de Nederlander de Noord-Ier twee legs later alweer naast zich dulden. Zowel in leg drie als vier kreeg de Nederlander een dart op een dubbel, maar beide pogingen op tops werden gemist, Gurney profiteerde.

Bij een stand van 3-3 kreeg ‘SuperChin’ zelfs de kans om Van Gerwen te breaken en deed dat. In de leg van de Nederlander vond Gurney een 96-finish om 4-3 voor te komen om een leg later de break te verzilveren middels een dertiendarter. Met 5-3 op het scorebord in het voordeel van de Noor-Ier was er werk aan de winkel voor ‘MVG’. De Nederlander wist het gat enigszins te dichten door een twaalfdarter te noteren, maar zag Gurney een leg later een punt veiligstellen door 86 uit te gooien.

Scorend lukte het Van Gerwen niet om een vuist te maken. De nummer één van de wereld vond te weinig scores met twee trippels. Bij een stand van 6-5 in het voordeel van Gurney was het aan de winnaar van de Players Championship Finals om de leg aan te vangen. Gurney parkeerde zich na vier beurten op tops en omdat Van Gerwen 170 niet finishte, was het de Noord-Ier die er met overwinning vandoor ging.

Door deze nederlaag is Van Gerwen geen koploper meer in de Premier League. De Engelsman Rob Cross staat nu twee punten los van de Nederlander. Gurney heeft zichzelf een dienst bewezen door te winnen. De Noord-Ier staan nu op zeven punten terwijl mede degradatiekandidaat Raymond van Barneveld er vier heeft.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Hij krijgt vertrouwen als ik faal'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken