/ Nieuws

Wright laat zich de kaas van het brood eten

Premier League

21-3-2019 22:46

Peter Wright zal met een slecht gevoel terugkijken op zijn optreden in Berlijn. De Excentrieke Schot kwam 5-2 voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen James Wade.

Wright was in het begin strak op zijn dubbels, mede daardoor wist hij Wade in de derde leg te breaken door 81 te finishen op de bull’s eye. De Schot domineerde vervolgens de partij en kwam 5-2 voor. Tot dan toe ging alles crescendo voor Wright en waren zijn dubbels goed verzorgd, maar helaas voor ‘Snakebite’ waren het dezelfde dubbels die hem uiteindelijk parten speelden. De Schot kreeg acht pijlen om een punt veilig te stellen, maar miste deze allemaal. Het was zelfs Wade die op 6-5 kwam. De Engelsman leek er met de overwinning vandoor te gaan want Wright begon de laatste leg met slechts 60 terwijl ‘The Machine’ twee trippels vond. Echter wist de Schot dit slechte begin te compenseren door tweemaal 140 te gooien om middels een 74-finish een schamel puntje aan zijn wedstrijd over te houden.

Cross bindt ook Price aan zegekar
Rob Cross heeft in Berlijn goede zaken gedaan. De voormalig wereldkampioen was met 7-4 te sterk voor Gerwyn Price. De Welshman leek de eerste twee legs niet wakker want met slechts 80 gemiddeld moest hij de openingsfase aan zijn opponent laten. Deze break achterstand kon ‘The Iceman’ niet meer goed maken. Een goed spelende Cross, ruim 104 gemiddeld, kwam 5-2 voor, zag Price terugkomen tot 5-4, maar wist twee legs later het onderling treffen in zijn voordeel te beslissen. Door de overwinning is de Engelsman de nieuwe lijstaanvoerder aangezien Van Gerwen niet was opgewassen tegen Daryl Gurney.

Suljovic heeft geen kind aan Smith
Mensur Suljovic heeft een makkelijke avond gehad in Duitsland. De Oostenrijker won met 7-2 van Michael Smith. De Engelsman kreeg in de tweede leg drie darts om Suljovic te breaken, maar deze werden gemist. ‘The Gentle’ kwam langszij en het was de Wet van Murphy die zich vervolgens voltrok over Michael Smith. De vicewereldkampioen was nergens meer (85 gemiddeld) en liep de gehele wedstrijd achter de man uit Oostenrijk aan. Suljovic (97 gemiddeld) kwam 5-1 voor. Smith wist nog 5-2 te maken, maar dit was niks meer dan een laatste stuiptrekking want twee legs later was het ‘The Gentle’ die met een eenvoudige overwinning het podium verliet.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

 

1 Overzicht: Cross en Suljovic winnen, Wright laat zege glippen

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken