/ Nieuws

Van Barneveld houdt hoop op handhaving levend door zege op Hopp

Premier League

21-3-2019 23:25

Raymond van Barneveld heeft zijn eerste overwinning geboekt in de Premier League 2019. De Nederlander moest er zeven weken op wachten, maar was in Berlijn de Duitse troef Max Hopp de baas. (video's onderaan)

Hopp kwam goed uit de startblokken en trok de eerste leg over de streep middels een 104-finish, maar moest vervolgens toezien hoe Van Barneveld vier legs op rij pakte. De Nederlander mocht zelfs aanleggen voor 5-1, maar darts op dubbel zestien en acht werden gemist door de vijfvoudig wereldkampioen. De Duitser kwam terug aan de oche en verdubbelde zijn aantal legs op het scorebord: 4-2.

Het Duitse publiek kreeg meer hoop en mede door de steun van het thuispubliek wist ‘The Maximiser’ 4-3 te maken via een 96-finish. Van Barneveld antwoordde in stijl en smoorde de Duitse hoop op een ommekeer in de kiem. Met een brede glimlach op het gezicht poetste de Nederlander 170 van het scorebord om 5-3 voor te komen. ‘RvB’ strooide een leg later nog meer zout in de Duitse wonden want in de leg van Hopp wist de Nederlander als eerst uit te zijn om zo een punt veilig te stellen.

Een leg later beslechtte Van Barneveld het treffen in zijn voordeel. Nadat de Duitser al vier darts had gemist, wist de vijfvoudig wereldkampioen zijn vijfde matchdart te benutten. Door deze overwinning verdubbelt de Nederlander zijn aantal punten in de Premier League. Van Barneveld staat nu op vier punten, Michael Smith heeft er slechts één meer.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Barneveld heeft zin in Ahoy: 'Tot volgende week!'

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken