/ Nieuws

Prachtig gevecht tussen Wade en Van den Bergh

Premier League

27-3-2019 22:09

James Wade en Dimitri van den Bergh hebben het publiek in Ahoy een geweldige wedstrijd voorgeschoteld. Na twaalf heerlijke legs waren de kruiddampen opgetrokken en stond er een 6-6 eindstand op het bord.

Het was Van den Bergh die het beste aan de wedstrijd begon. De Belgische ‘contender’ pakte de eerste twee legs en leek zich al snel thuis te voelen op het podium van de Premier League. Maar na de tweede leg werd de wedstrijd kort stilgelegd vanwege tocht op het podium. Met name Wade had hier behoorlijk last van.

Na de korte onderbreking lieten beide spelers zien waarom ze tot de toppers in darts behoren. Via een 106-finish brak Wade terug tot 2-2, maar via een fantastische 140-finish wist Van den Bergh het verschil opnieuw op twee legs te brengen (2-4). Wade gaf echter niet op en kon de twee daaropvolgende legs weer op zijn naam schrijven.

Wade leek met name met het gooien van 180-ers het verschil te maken (zeven stuks in de hele wedstrijd), maar moest in de negende leg opnieuw toezien hoe Van den Bergh de Engelsman wist te breaken (via een 121-finish). Nadat Wade er weer 5-5 van had gemaakt, miste ‘The Machine’ vier darts om het eerste punt te pakken. Van den Bergh profiteerde via de dubbel tien en kreeg een leg later één pijl op de dubbel zeven om de wedstrijd te winnen. Die pijl verdween echter naast het rode vakje, waardoor Wade via de dubbel tien het prachtige gevecht met een puntendeling kon beëindigen: 6-6. Wade eindigde op een gemiddelde van 103.35, terwijl Van den Bergh zijn Premier League debuut opluisterde met een gemiddelde van 100.73.

Gouden punten Smith

Michael Smith boekte een zeer belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Tegen Gerwyn Price had ‘Bullyboy’ telkens het initiatief, maar echt doordrukken lukte niet voor de Engelsman. Price maakte er via een 116-finish 3-3 van en gooide even later een 141-finish om zijn achterstand terug te brengen tot 4-5. In de twaalfde en beslissende leg lukte het ‘The Iceman’ niet om 100 punten met zes darts van het bord te halen, waarna Smith via een bulls-eye 90-finish alsnog de overwinning over de streep trok: 7-5.

Pijnlijke nederlaang koploper

Rob Cross heeft in Ahoy een pijnlijke nederlaag opgelopen. Tegen Mensur Suljovic pakte ‘Voltage’ al snel een 5-1 voorsprong door geen enkele dart op de dubbels te missen (vijf uit vijf). Doordat hij de volgende vier darts op de dubbels miste en scorend achterbleef bij zijn tegenstander, kon Suljovic helemaal terug komen tot 5-5. In de elfde leg kwamen er opnieuw zeven gemiste dubbels achteraan, waarna Suljovic met een 136-finish zijn eerste voorsprong van de wedstrijd pakte (6-5). Een leg later gooide ‘The Gentle’ ook nog een 120-finish, waardoor de Oostenrijker een prachtige comeback wist te bekronen met twee punten: 7-5.   

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken