/ Nieuws

Prachtig gevecht tussen Wade en Van den Bergh

Premier League

27-3-2019 22:09

James Wade en Dimitri van den Bergh hebben het publiek in Ahoy een geweldige wedstrijd voorgeschoteld. Na twaalf heerlijke legs waren de kruiddampen opgetrokken en stond er een 6-6 eindstand op het bord.

Het was Van den Bergh die het beste aan de wedstrijd begon. De Belgische ‘contender’ pakte de eerste twee legs en leek zich al snel thuis te voelen op het podium van de Premier League. Maar na de tweede leg werd de wedstrijd kort stilgelegd vanwege tocht op het podium. Met name Wade had hier behoorlijk last van.

Na de korte onderbreking lieten beide spelers zien waarom ze tot de toppers in darts behoren. Via een 106-finish brak Wade terug tot 2-2, maar via een fantastische 140-finish wist Van den Bergh het verschil opnieuw op twee legs te brengen (2-4). Wade gaf echter niet op en kon de twee daaropvolgende legs weer op zijn naam schrijven.

Wade leek met name met het gooien van 180-ers het verschil te maken (zeven stuks in de hele wedstrijd), maar moest in de negende leg opnieuw toezien hoe Van den Bergh de Engelsman wist te breaken (via een 121-finish). Nadat Wade er weer 5-5 van had gemaakt, miste ‘The Machine’ vier darts om het eerste punt te pakken. Van den Bergh profiteerde via de dubbel tien en kreeg een leg later één pijl op de dubbel zeven om de wedstrijd te winnen. Die pijl verdween echter naast het rode vakje, waardoor Wade via de dubbel tien het prachtige gevecht met een puntendeling kon beëindigen: 6-6. Wade eindigde op een gemiddelde van 103.35, terwijl Van den Bergh zijn Premier League debuut opluisterde met een gemiddelde van 100.73.

Gouden punten Smith

Michael Smith boekte een zeer belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Tegen Gerwyn Price had ‘Bullyboy’ telkens het initiatief, maar echt doordrukken lukte niet voor de Engelsman. Price maakte er via een 116-finish 3-3 van en gooide even later een 141-finish om zijn achterstand terug te brengen tot 4-5. In de twaalfde en beslissende leg lukte het ‘The Iceman’ niet om 100 punten met zes darts van het bord te halen, waarna Smith via een bulls-eye 90-finish alsnog de overwinning over de streep trok: 7-5.

Pijnlijke nederlaang koploper

Rob Cross heeft in Ahoy een pijnlijke nederlaag opgelopen. Tegen Mensur Suljovic pakte ‘Voltage’ al snel een 5-1 voorsprong door geen enkele dart op de dubbels te missen (vijf uit vijf). Doordat hij de volgende vier darts op de dubbels miste en scorend achterbleef bij zijn tegenstander, kon Suljovic helemaal terug komen tot 5-5. In de elfde leg kwamen er opnieuw zeven gemiste dubbels achteraan, waarna Suljovic met een 136-finish zijn eerste voorsprong van de wedstrijd pakte (6-5). Een leg later gooide ‘The Gentle’ ook nog een 120-finish, waardoor de Oostenrijker een prachtige comeback wist te bekronen met twee punten: 7-5.   

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken