/ Nieuws

Van Gerwen terug aan kop

Premier League

27-3-2019 22:45

Michael van Gerwen staat weer bovenaan in de Premier League. Dankzij een prima overwinning op Peter Wright en een nederlaag van koploper Rob Cross eerder op de avond, staat ‘Mighty Mike’ weer op de plek die hem toebehoort: 7-1.

Al direct in de eerste leg wist Van Gerwen zijn tegenstander te breaken. Via een 116-finish behield hij vervolgens zijn eigen leg om op 2-0 te komen. Nadat Van Gerwen zelfs kon uitlopen naar 4-0, kreeg Wright in de vijfde leg zijn eerste pijl op de dubbel. Hij wiste, waardoor Van Gerwen zelfs kon uitlopen naar een 5-0 voorsprong. Het gemiddelde van Wright was na deze vijf legs maar net boven de 80, terwijl Van Gerwen ruim boven de 100 zat.

Een 66-finish bracht ‘Mighty Mike’ het eerste punt van de wedstrijd. In de zevende leg miste Van Gerwen één matchdart op de dubbel twaalf, waarna Wright een ‘whitewash’ kon voorkomen via de dubbel zestien. Maar meer dan één leg zat er niet in voor ‘Snakebite’: Van Gerwen gooide zijn vierde matchdart raak en boekte een overtuigende 7-1 zege op de man die hem vorig jaar nog de baas was in Ahoy.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken