/ Nieuws

Van Gerwen terug aan kop

Premier League

27-3-2019 22:45

Michael van Gerwen staat weer bovenaan in de Premier League. Dankzij een prima overwinning op Peter Wright en een nederlaag van koploper Rob Cross eerder op de avond, staat ‘Mighty Mike’ weer op de plek die hem toebehoort: 7-1.

Al direct in de eerste leg wist Van Gerwen zijn tegenstander te breaken. Via een 116-finish behield hij vervolgens zijn eigen leg om op 2-0 te komen. Nadat Van Gerwen zelfs kon uitlopen naar 4-0, kreeg Wright in de vijfde leg zijn eerste pijl op de dubbel. Hij wiste, waardoor Van Gerwen zelfs kon uitlopen naar een 5-0 voorsprong. Het gemiddelde van Wright was na deze vijf legs maar net boven de 80, terwijl Van Gerwen ruim boven de 100 zat.

Een 66-finish bracht ‘Mighty Mike’ het eerste punt van de wedstrijd. In de zevende leg miste Van Gerwen één matchdart op de dubbel twaalf, waarna Wright een ‘whitewash’ kon voorkomen via de dubbel zestien. Maar meer dan één leg zat er niet in voor ‘Snakebite’: Van Gerwen gooide zijn vierde matchdart raak en boekte een overtuigende 7-1 zege op de man die hem vorig jaar nog de baas was in Ahoy.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken