/ Nieuws

Doek gevallen voor Van Barneveld

Premier League

27-3-2019 23:22

Raymond van Barneveld is uitgeschakeld in de Premier League. De Nederlander was niet opgewassen tegen Daryl Gurney en is met nog één wedstrijd te gaan zeker van de laatste plaats: 7-1.

Na een geweldige opkomst van zowel Van Barneveld als Gurney was het de Noord-Ier die beter aan de wedstrijd begon. Hij pakte de eerste twee legs overtuigend, mede doordat Van Barneveld gemiddeld niet boven de 70 wist te komen. In de derde leg miste Gurney de bulls-eye voor een 170-finish, waarna Van Barneveld tops gooide om zijn eerste leg van de wedstrijd op het bord te zetten: 2-1.

Het spel van Van Barneveld bleef ook in het vervolg van de wedstrijd moeizaam. ‘Barney’ kreeg het niet voor elkaar om zijn tegenstander onder druk te kunnen zetten en keek een paar legs later tegen een 5-1 achterstand aan. Een 96-finish via 20-D18-D20 bracht Gurney het eerste punt van de wedstrijd en een leg later was de 7-1 zege een feit.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken