/ Nieuws

Cross ook in Rotterdam te sterk voor De Zwaan

Premier League

28-3-2019 21:41

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd om voor een kleine sensatie te zorgen in Rotterdam. De jonge Nederlander begon goed, maar verloor uiteindelijk van een sterk spelende Rob Cross die maar liefst acht keer 180 noteerde.

De Zwaan opende briljant. De Nederlander begon met een twaalfdarter om Cross te breaken en verzilverde deze break middels een 151-finish terwijl zijn tegenstander op 76 stond te wachten. Onder een striemend fluitconcert wist de wereldkampioen van 2018 wat terug te doen: 2-1. Gedragen door het publiek ging De Zwaan door. Met twee maximale scores wist onze landgenoot zijn derde leg binnen te hengelen: 3-1.

Bij een stand van 3-2 in het voordeel van de Nederlander profiteerde Cross van een mindere leg van De Zwaan. De Zwaan was niet binnen zes beurten uit waardoor Cross gelijk wist te maken. ‘Voltage’ kwam 4-3 voor en strooide vervolgens nog meer zout in de wonden van De Zwaan. De Engelsman noteerde een 124-finish op de bull’s eye om zo 5-3 voor te komen. Drie legs later beslechte Cross het treffen in zijn voordeel door zijn tweede matchdart te benutten: 7-4.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 'Ik voelde me zo lekker!'

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken