/ Nieuws

Van Gerwen verpest afscheidswedstrijd Barney

Premier League

28-3-2019 22:47

Raymond van Barneveld heeft helaas niet in stijl afscheid kunnen nemen van zijn publiek. Luidkeels gesteund door zijn supporters verloor Barney met 7-1 van Van Gerwen.

Luidkeels aangemoedigd door zijn Barney Army besteeg een emotionele Van Barneveld het podium. Ondanks de steun van zijn fanschare was de vijfvoudig wereldkampioen niet opgewassen tegen de huidge wereldkampioen Michael van Gerwen.

De nummer één van de wereld begon sterk aan de wedstrijd. Via twee dertiendarters kwam de wereldkampioen op 2-0. Van Barneveld kon het scorend niet bijbenen. In de derde leg kreeg Van Barneveld vijf pijlen om op het scorebord te komen, maar de publiekslieveling miste, Van Gerwen sloeg toe en kwam op 3-0.

In de vijfde leg wist Van Barneveld iets terug te doen. Mede dankzij twee scores van 140 wist ‘RVB’ een dertiendarter te noteren: 4-1. Van Gerwen (101.39 gemiddeld) speelde niet eens groots, maar wederom zat Van Barneveld laag in de 80 waardoor hij iedere leg achter de feiten aanliep.

In de zevende leg van de wedstrijd trok Van Gerwen de wedstrijd over de streep. Van Barneveld noteerde nog wel een 180 en 140-score, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen zijn tweede matchdart benutte.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken