/ Nieuws

Van Gerwen verpest afscheidswedstrijd Barney

Premier League

28-3-2019 22:47

Raymond van Barneveld heeft helaas niet in stijl afscheid kunnen nemen van zijn publiek. Luidkeels gesteund door zijn supporters verloor Barney met 7-1 van Van Gerwen.

Luidkeels aangemoedigd door zijn Barney Army besteeg een emotionele Van Barneveld het podium. Ondanks de steun van zijn fanschare was de vijfvoudig wereldkampioen niet opgewassen tegen de huidge wereldkampioen Michael van Gerwen.

De nummer één van de wereld begon sterk aan de wedstrijd. Via twee dertiendarters kwam de wereldkampioen op 2-0. Van Barneveld kon het scorend niet bijbenen. In de derde leg kreeg Van Barneveld vijf pijlen om op het scorebord te komen, maar de publiekslieveling miste, Van Gerwen sloeg toe en kwam op 3-0.

In de vijfde leg wist Van Barneveld iets terug te doen. Mede dankzij twee scores van 140 wist ‘RVB’ een dertiendarter te noteren: 4-1. Van Gerwen (101.39 gemiddeld) speelde niet eens groots, maar wederom zat Van Barneveld laag in de 80 waardoor hij iedere leg achter de feiten aanliep.

In de zevende leg van de wedstrijd trok Van Gerwen de wedstrijd over de streep. Van Barneveld noteerde nog wel een 180 en 140-score, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen zijn tweede matchdart benutte.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken