/ Nieuws

Price pakt volle buit tegen Wright

Premier League

28-3-2019 22:25

Gerwyn Price en Peter Wright maakten er een grillige wedstrijd van. Beide spelers speelden niet groots, maar wisten het publiek wel te vermaken met enkele goede finishes.

Price kwam goed uit de startblokken en brak Peter Wright door 147 uit te gooien. Het verval was groot want in de leg die volgde had de Welshman maar liefst tien darts nodig om op 2-0 te komen, het lukte de Schot niet om te profiteren. ‘Snakebite’ had blijkbaar de eerste twee legs nodig om warm te worden want de drie legs die volgden waren allemaal een prooi voor de Schot inclusief een 160-finish. Lang liet het antwoord van Price niet op zich wachten want de winnaar van de Grand Slam of Darts counterde de 160 van zijn opponent met een elfdarter. Bij een stand van 5-5 trok Price de wedstrijd naar zich toe. De man uit Wales opende met een 180 en 177-score om met zijn elfde dart 6-5 in zijn voordeel te maken. In de laatste leg vergat Price de triple te vinden waardoor Wright zelfs nog twee pijlen kreeg voor een punt. De Schot miste deze mogelijkheden en Price benutte zijn eerste matchdart.

Smith mist dubbel twaalf voor een negendarter en verliest van Wade
Smith begon fenomenaal en kreeg het publiek op de banken. De Engelsman vond acht perfecte pijlen, maar miste dubbel twaalf voor een negendarter. ‘Bully Boy’ wist twee darts later wel op 1-0 te komen, maar kon niet lang genieten van zijn voorsprong, Wade maakte 1-1 middels een twaalfdarter. Een wedstrijd van hoog niveau ging gelijk op tot 4-4. Nadat Wade zijn leg had gehouden, maakte ‘The Machine’ in de In de tiende leg het verschil. ‘Bully Boy’ wist niet binnen vijf beurten uit te zijn, Wade profiteerde. Middels een 80-finish kwam hij op 6-4 en stelde hij een punt veilig. Smith kwam deze achterstand niet meer te boven en zag Wade met 7-4 winnen.

Gurney maatje te groot voor Suljovic
Daryl Gurney zal met een goed gevoel terugkijken op zijn optredens in Rotterdam. De Noord-Ier die in zijn eerste wedstrijd thuisfavoriet Raymond van Barneveld met ruime cijfers de baas was (7-1), won ook zijn tweede partij tegen Mensur Suljovic. ‘SuperChin’ was vooral scorend de Oostenrijker de Baas. Gurney kwam 2-0 voor, zag Suljovic terugkomen tot 2-2, maar liep vervolgens uit naar 5-2 om nooit meer in gevaar te komen. ‘The Gentle’ deed nog wel wat terug via een keurige twaalfdarter, maar dit bleek niks meer dan een laatste stuiptrekking te zijn. Bij een stand van 6-3 trok Gurney de wedstrijd over de streep middels een solide 84-finish.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken