/ Nieuws

Van Barneveld gaat toch door als darter

29-3-2019 11:17

Raymond van Barneveld kondigde donderdagavond zijn vertrek aan na een pijnlijke nederlaag tegen Van Gerwen. Maar na een nacht erover te hebben geslapen, lijkt hij terug te zijn gekomen op zijn besluit.

Na een lang gesprek op vrijdagochtend laat zijn manager weten dat Van Barneveld het seizoen gewoon afmaakt zoals gepland. Het was vooral de emotie van het moment, zegt manager Jaco van Bodegom. "Hij was vernederd en voelde schaamte. Raymond neemt nu even rust en gaat dan in beginsel door volgens planning."

Het was al bekend dat Van Barneveld na dit seizoen zou stoppen. Volgens Van Bodegom blijft dat ook zo. "De bedoeling is dat hij nog een keer uitkomt op het wereldkampioenschap. Ik heb gisteren meteen geroepen dat Raymond handelde in emotie. Met alle respect, dat doet hij wel vaker. Ik wist meteen dat er met hem te praten viel als hij even de kans zou hebben bij te komen van alle tegenslagen. Hij heeft zo veel meegemaakt de laatste tijd." 

'Hij komt terug'
Zijn tegenstander Michael van Gerwen zei donderdagavond ook al dat hij niet dacht dat Raymond van Barneveld per direct zou stoppen. "Dat gaat niet gebeuren. Ik denk dat hij uit emotie heeft gehandeld'', zei de Brabander, die in de negende speelronde van de Premier League in Ahoy met liefst 7-1 te sterk was voor zijn landgenoot.

"Als het wel zo is dat hij direct stopt? Dan zou ik dat heel erg jammer vinden'', aldus Van Gerwen. "Hij heeft fantastische dingen gedaan. Het was de laatste tijd niet meer wat het geweest was, maar ik denk dat hij zich nog kan verbeteren."

1 'Het interesseert me geen reet meer'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken