/ Nieuws

PDC-voorzitter Hearn benadrukt: 'Geen wildcards voor WK'

29-3-2019 12:04

Raymond van Barneveld hoopt zijn carriere op een mooie manier af te sluiten op het grootste toernooi op de kalender: het WK Darts. Hij moet echter nog alle zeilen bijzetten om dat toernooi te halen en zal daarbij geen hulp krijgen van de PDC.

Bij verschillende toernooien op de PDC-kalender kunnen spelers worden uitgenodigd door middel van een wildcard. Dat was ook de reden dat Van Barneveld mocht deelnemen aan de Premier League. Op het WK is dat niet het geval en daar zal ook voor de Nederlander geen uitzondering op worden gemaakt. "Wildcards voor het WK zijn niet mogelijk", benadrukt Barry Hearn, de voorzitter van de PDC, op Twitter. 

Van Barneveld staat op dit moment op plek 30 van de PDC Order of Merit. Die plek geeft recht op deelname van het WK Darts, maar de vraag is of hij de plek in de top 32 vast kan houden. Ook een startbewijs afdwingen via de ProTour Order of Merit is een mogelijkheid. Naar verwachting heeft de Nederlander daar 20.000 tot 25.000 GBP nodig om het WK te bereiken. Hij staat momenteel op 10.500 GBP.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken