/ Nieuws

Van Barneveld reageert: 'Ik schaamde me voor mijn familie, vrienden en de Barney Army'

29-3-2019 13:17

Raymond van Barneveld heeft gereageerd op zijn uitspraken gisteravond. De Nederlander gaf aan zijn pijlen per direct op te willen bergen, maar kwam daar de volgende ochtend via een statement op terug. 

"Mijn leven is al maanden een rollercoaster. In mijn privéleven zijn er veel problemen geweest en al die problemen neem je ook het podium op, ook al probeer je dat niet", zegt hij. "Ik was vereerd dat ik de Premier League mocht spelen dit jaar en ik wilde iedereen zo graag de echte Barney laten zien, maar het is slechts bij enkele glimpen gebleven."

"Mijn persoonlijke problemen kregen de overhand en ik liep steeds achter de feiten aan. Gisteren kwamen al die emoties samen en daar kon ik niet mee omgaan. Ik schaamde me voor mijn familie, mijn vrienden en de Barney Army", vervolgt 'Barney'. "Het voelde alsof ik iedereen in de steek had gelaten en het was erg moeilijk om met die pijn om te gaan. Het enige wat ik op dat moment wilde, was die pijn nooit meer voelen, maar ik realiseer dat ik niet had moeten praten wanneer ik me zo voel."

Van Barneveld sluit zijn verklaring af met een duidelijke boodschap. "Ik wil mijn carrière beëindigen in Ally Pally tijdens mijn laatste WK Darts", zegt hij. "Ik hoop dat iedereen deze moeilijke tijden voor mij en mijn familie begrijpt. Ik moet alles weer op een rijtje krijgen. Ik neem een paar dagen vrij en daarna zal ik weer zoveel mogelijk vloertoernooien spelen als mogelijk is."

1 Van Barneveld na wedstrijd tegen Van Gerwen: 'Het interesseert me geen reet meer'
2 'Hij zei: Arjan, dit is definitief'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken