/ Nieuws

Gurney wint German Darts Championship en is nieuwe nummer 3 op wereldranglijst

31-3-2019 22:56

Daryl Gurney heeft zijn sterke optredens in Ahoy Rotterdam een vervolg gegeven. De Noord-Ier won het tweede Euro Tourtoernooi van het jaar, de German Darts Championship, door Ricky Evans in de finale te verslaan. Gurney is daardoor de nieuwe nummer 3 op de wereldranglijst.

Gurney versloeg Rob Cross, Stephen Bunting en Adrian Lewis op de finaledag en trad in de finale aan tegen Evans. 'SuperChin' schoot uit de startblokken en gunde zijn tegenstander maar één leg in de eerste zes legs. In de zes legs die volgden, waren de rollen omgedraaid. Na twaalf legs was de stand gelijk. Gurney hield zijn leg vervolgens en Evans miste een pijl om de stand op 7-7 te brengen. Gurney profiteerde en won met 8-6.

Nederlanders
Van Gerwen, die een week eerder het eerste toernooi van de Euro Tour wist te winnen, ging al in de tweede ronde onderuit. Hij gooide ruim 108 gemiddeld en finishte 50% tegen Keegan Brown, maar stond toch met lege handen. De Engelsman speelde een fenomenale partij. Hij gooide 104 gemiddeld en wist iedere kans op de dubbel te benutten. Het werd 6-4.

Jermaine Wattimena was de beste Nederlander in Hildesheim. Hij won in de tweede ronde van Steffen Siepmann met 6-1 en bereikte zo de derde ronde, waar Peter Wright wachtte. In die wedstrijd gooide de Nederlander boven de 100 gemiddeld en finishte 75%, maar ging met 6-3 onderuit. 

Er kwamen in totaal vier Nederlanders in actie in Duitsland. Naast Van Gerwen en Wattimena speelden ook Ron Meulenkamp en Mario Robbe. Zij moesten al in de eerste ronde opdraven en die ronde overleefden ze beiden. Meulenkamp versloeg Kim Viljanen en Robbe was te sterk voor Langendorf. In de tweede ronde waren respectievelijk Rob Cross en James Wilson echter te sterk. 

Negendarter
Ook dit toernooi werd er een negendarter genoteerd. James Wade gooide een perfecte leg in zijn wedstrijd tegen Darren Webster in de derde ronde, waardoor hij nu al op acht negendarters staat in zijn loopbaan. Desondanks verloor hij die wedstrijd wel met 6-4. 

UITSLAGEN FINALEAVOND
Kwartfinales

Adrian Lewis 6-2 Peter Wright
Daryl Gurney 6-5 Stephen Bunting
Ricky Evans 6-5 Darren Webster
Keegan Brown 6-5 Gerwyn Price 

Halve finales
Daryl Gurney 7-5 Adrian Lewis
Ricky Evans 7-3 Keegan Brown

Finale
Daryl Gurney 8-6 Ricky Evans

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken