/ Nieuws

De Premier League van Raymond van Barneveld in cijfers

01-4-2019 11:48

Raymond van Barneveld speelde afgelopen donderdag zijn allerlaatste wedstrijden in de Premier League of Darts. Voor de afzwaaiende Nederlander is het 'Premier League-boek' na 210 wedstrijden dicht. We doken zijn cijfers in.

Van Barneveld stond zogezegd 210 keer op het podium in de Premier League, waar hij 31 verschillende tegenstanders trof. Van die 210 wedstrijden wist de Nederlander er 93 te winnen. Daarnaast eindigden 38 partijen gelijk en ging hij 79 keer onderuit. De meeste duels speelde Van Barneveld tegen Phil Taylor. Zij stonden maar liefst 27 keer tegenover elkaar.

Van Barneveld overleefde tot dit jaar altijd Judgement Night. In 14 seizoenen bereikte hij zelfs 7 keer de play-offs. Die play-offs waren echter minder succesvol. Hij won slechts één halve finale. Die gewonnen halve finale werd wel direct opgevolgd door een winstpartij in de finale. 

Het hoogste gemiddelde van Van Barneveld in de Premier League dateert van 5 april 2012. In de wedstrijd tegen Kevin Painter liet hij een gemiddelde van 112,08 noteren. Hij won die partij ook met 8-6. Zijn laagste gemiddelde gooide hij dit jaar in Ahoy. Zijn wedstrijd tegen Daryl Gurney was met 81.96 zijn slechtste.

1 Van Barneveld wint Premier League 2014
2 De eerste opkomst van RVB in Ahoy

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken