/ Nieuws

Van Barneveld: 'Als ik nu stop, heb ik daar de rest van mijn leven last van'

03-4-2019 13:33

Raymond van Barneveld besloot direct na zijn tweede wedstrijd in Ahoy Rotterdam zijn pijlen per direct op te bergen, maar kwam daar de volgende dag op terug. De vijfvoudig wereldkampioen legt uit waarom hij zijn besluit heeft teruggedraaid.

"Ik heb zelf het gevoel dat ik er de rest van mijn leven last van blijf houden, als ik er nu mee stop", zegt Van Barneveld, die doelt op de snelle uitschakeling op het WK Darts tegen Darius Labanauskas en zijn twee ruime nederlagen in Ahoy, tegenover Radio 538. "Natuurlijk denk ik na over een leven zonder darts, maar ik zal in dat geval altijd denken: 'wat als ik die zeven maanden toch was doorgegaan? Was er dan nog iets moois uitgekomen?' Ik ga komend weekend naar Barnsley en hoop dat ik me nog plaatsen voor enkele tv-toernooien. En hopelijk komt daar nog wat moois uit."

Eigen keuze
Sommigen denken dat de manager van Van Barneveld, Jaco van Bodegom, heeft aangedrongen om toch nog door te gaan. Daar is echter niets van waar. "Ik word daar een beetje moe van. Jaco is een grote vriend van me. Hij werkt zich helemaal uit de naad en krijgt daar niets voor. Hij wil ook dat ik mijn laatste jaar zo goed mogelijk afsluit."

Lijdensweg
"Het moet geen lijdensweg worden en dat is het nu wel al een beetje. Maar het is niet helemaal weg als ik kijk dat ik onlangs nog de finale speelde op een Players Championship en aansluitend een goede partij speelde tegen Max Hopp in Duitsland", aldus Van Barneveld, die Daryl Gurney als als voorbeeld ziet. De Noord-Ier verloor in de Premier League 7-0 en 7-1 in twee weken tijd, maar heeft zijn vorm nu helemaal terug "In het darten kan het ook zomaar weer terug zijn."

Donderdag 4 april, vanaf 19:30 uur, zit Raymond van Barneveld in de uitzending van RTL7 Darts.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken