/ Nieuws

Van Barneveld: 'Als ik nu stop, heb ik daar de rest van mijn leven last van'

03-4-2019 13:33

Raymond van Barneveld besloot direct na zijn tweede wedstrijd in Ahoy Rotterdam zijn pijlen per direct op te bergen, maar kwam daar de volgende dag op terug. De vijfvoudig wereldkampioen legt uit waarom hij zijn besluit heeft teruggedraaid.

"Ik heb zelf het gevoel dat ik er de rest van mijn leven last van blijf houden, als ik er nu mee stop", zegt Van Barneveld, die doelt op de snelle uitschakeling op het WK Darts tegen Darius Labanauskas en zijn twee ruime nederlagen in Ahoy, tegenover Radio 538. "Natuurlijk denk ik na over een leven zonder darts, maar ik zal in dat geval altijd denken: 'wat als ik die zeven maanden toch was doorgegaan? Was er dan nog iets moois uitgekomen?' Ik ga komend weekend naar Barnsley en hoop dat ik me nog plaatsen voor enkele tv-toernooien. En hopelijk komt daar nog wat moois uit."

Eigen keuze
Sommigen denken dat de manager van Van Barneveld, Jaco van Bodegom, heeft aangedrongen om toch nog door te gaan. Daar is echter niets van waar. "Ik word daar een beetje moe van. Jaco is een grote vriend van me. Hij werkt zich helemaal uit de naad en krijgt daar niets voor. Hij wil ook dat ik mijn laatste jaar zo goed mogelijk afsluit."

Lijdensweg
"Het moet geen lijdensweg worden en dat is het nu wel al een beetje. Maar het is niet helemaal weg als ik kijk dat ik onlangs nog de finale speelde op een Players Championship en aansluitend een goede partij speelde tegen Max Hopp in Duitsland", aldus Van Barneveld, die Daryl Gurney als als voorbeeld ziet. De Noord-Ier verloor in de Premier League 7-0 en 7-1 in twee weken tijd, maar heeft zijn vorm nu helemaal terug "In het darten kan het ook zomaar weer terug zijn."

Donderdag 4 april, vanaf 19:30 uur, zit Raymond van Barneveld in de uitzending van RTL7 Darts.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken