/ Nieuws

Tempowisselingen Suljovic zijn Wade te machtig

Premier League

04-4-2019 22:28

Na Judgement Night vorige week in Rotterdam, was het aan de overgebleven acht spelers de taak om hun focus volledig te leggen op de tiende speelronde van de Premier League of Darts. Anders dan de vorige speelrondes spelen de darters nu in een best of 14 legs format, wat betekent dat de spelers acht legs nodig hebben om de volle buit te pakken. Een nieuwe regel die door veel spelers werd benut. (video onderaan)

Mensur Suljovic en James Wade trapten de avond in Belfast af, waar de laatstgenoemde meteen een 2-0 voorsprong pakte. Veel ruimte om tussen het solide spel van Wade te komen was er niet voor Suljovic, maar de eerste kansen die hij kreeg pakte hij met beide handen aan. Dit leverde de Oostenrijker een 3-2 voorsprong op waarna de wedstrijd gelijk opging. Om de wedstrijd naar zich toe te trekken besloot ‘The Gentle’ zijn spel te vertragen waardoor Wade duidelijk gefrustreerd raakte en zijn concentratie verloor.

De Oostenrijker opende zijn legs vaak sterk en Wade wist hier meermaals geen antwoord op te geven. De wedstrijd leek dan ook gelopen toen Suljovic zich via dubbel 8 op een 7-4 voorsprong zette. Van opgeven was echter geen sprake bij ‘The Machine’ die zich nog knap terug wist te knokken, en via een uitstekende 137-finish zelfs nog tot 7-6 kwam. Een puntenverdeling zat er uiteindelijk niet in voor Wade omdat zijn tegenstander met een enorme versnelling bijna een 9-darter uit zijn mouw wist te schudden. Wade kreeg nog één kans vanaf 160 om alsnog een punt te grijpen, maar dit was niet besteed aan de Engelsman. Suljovic besliste vervolgens via dubbel 6 de einduitslag op 8-6.

Smith vergeet zichzelf te belonen
Ook de partij tussen Smith en Wright bleek de volle veertien legs te gaan beslaan. Ondanks dat ‘Bully boy’ goed stond te gooien wist de Engelsman nooit een grote voorsprong te pakken op zijn tegenstander. Ogenschijnlijk makkelijk trok de man uit St. Helens zijn eigen legs naar zich toe, en ook in de legs die Wright mocht beginnen kreeg Smith meer dan genoeg kansen om zijn voorsprong uit te breiden. Steeds liet Smith dit na waardoor de stand gelijk opging naar 5-5. Op dat moment was het uitgerekend ‘Snakebite’ die de eerste break van de wedstrijd plaatste. Dit maakte wat los bij Smith die het trucje van zijn tegenstander een leg later herhaalde. De partij eindigde zoals de hij al de hele tijd verliep. Zowel Smith als Wright hielden hun laatste leg waardoor ze allebei een punt mochten bijschrijven. Uitslag 7-7.

Cross houdt druk op Van Gerwen
In de derde wedstrijd van de avond nam gedeeld Premier League koploper Rob Cross het op tegen Daryl Gurney. Een wedstrijd die vooral in het begin gelijk opging, maar bij een stand van 2-2 de kant van Cross begon op te vallen. Met een 100-finish plaatste ‘Voltage’ de eerste break van de wedstrijd waarmee hij de stand op 4-2 bracht. Gurney antwoorde nog met een 117 finish maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Cross. ‘Superchin’ mocht nog één leg meepakken maar zag zijn tegenstander uitlopen tot een 7-4 voorsprong. Die achterstand wist de Noord-Ier niet meer te overbruggen. Vervolgens besliste Cross de wedstrijd in stijl met een 124 finish.

Uitslagen
Mensur Suljovic 8-6 James Wade
Michael Smith 7-7 Peter Wright
Rob Cross 8-4 Daryl Gurney

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken