/ Nieuws

Van Gerwen sleept punt uit het vuur

Premier League

04-4-2019 23:12

Een goed spelende Price legde de Nederlander het vuur aan de schenen en leek zelfs een overwinning op Michael van Gerwen te boeken. Uiteindelijk was het een laatste opleving van ‘Mighty Mike’ die nog een gelijkspel wist af te dwingen. (video onderaan)

De wedstrijd begon goed voor van Gerwen die zijn eerste leg met overtuiging binnensleepte. De Brabander mocht aanleggen voor 170 om de wedstrijd te openen, maar moest het een beurt later toch doen vanaf 46. Vervolgens was het Price die als een wervelwind over het podium raasde en maar liefst vijf legs op rij pakte. Dit deed hij onder andere met een knappe 90-finish en een nog knappere 128-finish. 

‘Mighty Mike’ herpakte zich vervolgens weer en begon hogere scores te noteren. Hier wist ‘The Iceman’ , die in een iets mindere fase zat, geen antwoord op te geven. Zodoende kwam de Nederlander terug tot 5-4. Na een prima leg van Price werd het vervolgens toch 6-4 voor de Welshman. Voor Van Gerwen was de overwinning nog niet helemaal weg, aangezien er in Belfast gestreden moest worden in een best of 14 format. Om voor de twee belangrijke punten te blijven strijden, moest Van Gerwen dubbel 2 uitgooien maar met drie pijlen in de hand liet hij dit na. Vervolgens liet Price zijn kans niet onbenut om een punt veilig te stellen (6-7). ‘The Iceman’ mocht uiteindelijk niet tekenen voor een overwinning. Na twee gemiste pijlen op Tops was het de scherpe ‘Mighty Mike’ die via 82 nog een punt uit het vuur sleepte.

Door het gelijke spel is Michael van Gerwen zijn koppositie in de Premier League kwijtgeraakt aan Rob Cross. ‘Voltage’ won eerder op de avond zijn wedstrijd overtuigend met 8-4 van Daryl Gurney.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen zag Price balen: 'Lekker momentje'

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken