/ Nieuws

De Zwaan runner-up PC12, Nederlanders te sterk voor Premier League-klanten

14-4-2019 17:40

Jeffrey de Zwaan heeft in de finale van de Players Championship 12 verloren van James Wade. De Engelsman was met 8-5 te sterk en won zijn tweede ProTour-titel van het weekend.

De Zwaan begon goed aan de finale. Hij kwam met 4-0 voor, maar die voorsprong was vier legs later verdwenen. Wade kwam helemaal terug in de wedstrijd en stoomde door naar de zege. Een dag eerder won hij ook al de Players Championship 11. 

De Zwaan kende een ijzersterk toernooi. Hij begon met een ruime zeges op Tytus Kanik, Jan Dekker en Joe Murnan. Bij de laatste 16 trof hij Steve Beaton, wie hij met 6-3 en 103,5 gemiddeld aan de kant zette. Vervolgens boekte hij een overtuigende 6-3 winstpartij op Glen Durrant met 102,5 gemiddeld. De laatste wedstrijd voor de finale wist hij te winnen met een gemiddelde van 106,8. John Henderson werd daarmee met 7-4 verslagen.

Premier League-deelnemers stuiten op Nederlanders
Op de Players Championship 12 hebben meer Nederlanders zich laten zien. Maar liefst drie deelnemers van de Premier League werden namelijk uitgeschakeld door een landgenoot. Ron Meulenkamp was in de eerste ronde met 6-3 en 102 gemiddeld te sterk voor Daryl Gurney en Dirk van Duijvenbode schakelde een ronde later Peter Wright uit door de Schot met 6-3 en bijna 105 gemiddeld te verslaan. Danny Noppert stopte het toernooi van Gerwyn Price bij de laatste 16. Het werd 6-5, waarbij de Nederlander 102 gemiddeld gooide.

Raymond van Barneveld kende opnieuw een teleurstellende dag op de Pro Tour. Hij werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Jermaine Wattimena. 

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken