/ Nieuws

De Zwaan runner-up PC12, Nederlanders te sterk voor Premier League-klanten

14-4-2019 17:40

Jeffrey de Zwaan heeft in de finale van de Players Championship 12 verloren van James Wade. De Engelsman was met 8-5 te sterk en won zijn tweede ProTour-titel van het weekend.

De Zwaan begon goed aan de finale. Hij kwam met 4-0 voor, maar die voorsprong was vier legs later verdwenen. Wade kwam helemaal terug in de wedstrijd en stoomde door naar de zege. Een dag eerder won hij ook al de Players Championship 11. 

De Zwaan kende een ijzersterk toernooi. Hij begon met een ruime zeges op Tytus Kanik, Jan Dekker en Joe Murnan. Bij de laatste 16 trof hij Steve Beaton, wie hij met 6-3 en 103,5 gemiddeld aan de kant zette. Vervolgens boekte hij een overtuigende 6-3 winstpartij op Glen Durrant met 102,5 gemiddeld. De laatste wedstrijd voor de finale wist hij te winnen met een gemiddelde van 106,8. John Henderson werd daarmee met 7-4 verslagen.

Premier League-deelnemers stuiten op Nederlanders
Op de Players Championship 12 hebben meer Nederlanders zich laten zien. Maar liefst drie deelnemers van de Premier League werden namelijk uitgeschakeld door een landgenoot. Ron Meulenkamp was in de eerste ronde met 6-3 en 102 gemiddeld te sterk voor Daryl Gurney en Dirk van Duijvenbode schakelde een ronde later Peter Wright uit door de Schot met 6-3 en bijna 105 gemiddeld te verslaan. Danny Noppert stopte het toernooi van Gerwyn Price bij de laatste 16. Het werd 6-5, waarbij de Nederlander 102 gemiddeld gooide.

Raymond van Barneveld kende opnieuw een teleurstellende dag op de Pro Tour. Hij werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Jermaine Wattimena. 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken