/ Nieuws

Ex-topvoetballer Van der Vaart debuteert op BDO-toernooien

16-4-2019 16:04

De Denmark Open en Denmark Masters kent een opvallende deelnemer. Voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart heeft zich namelijk ingeschreven voor de twee BDO-toernooien, die op 4 en 5 mei worden gespeeld.

Van der Vaart komt op de toernooien mogelijk uit tegen de top van de BDO. Onder andere Jim Williams, Scott Mitchell en Willem Mandigers zijn ook aanwezig. 

Van der Vaart is groot fan van darts. Hij deed met Michael van Gerwen al mee aan 'Die Promi-Darts-WM', waar bekende personen samen met topdarters de strijd met elkaar aangingen. Het Nederlandse duo bereikte de finale, maar verloor die van Max Hopp en Jimi Ochsenknecht.

Van der Vaart was als voetballer actief voor onder meer Ajax, Real Madrid en het Nederlands elftal. Tegenwoordig woont hij in Denemarken vanwege zijn relatie met handbalster Estavana Polman, die in dat land speelt. Ook zijn broer Fernando van der Vaart zal meedoen aan de dartstoernooien.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken