/ Nieuws

Van Gerwen klopt Cross en is lijstaanvoerder

Premier League

18-4-2019 21:29

Michael van Gerwen heeft de koppositie in de Premier League terug veroverd. De Brabander won in een direct duel van Rob Cross, zijn directe concurrent: 8-2. (video's onderaan)

Van Gerwen, de nummer twee van de ranglijst, keek voor aanvang van de topper tegen lijstaanvoerder Rob Cross tegen een achterstand van één punt aan en had dus een overwinning nodig om de koppositie van de Premier League over te nemen van de Engelsman. Vooraf gaf de Brabander al aan te verwachten dat hij Voltage zou verslaan, terwijl Cross zich bescheiden opstelde en zei vooral zijn eigen spel te willen spelen.

De Engelsman was degene die in de openingsfase zijn woorden waar leek te gaan maken. Cross kwam met 2-0 voor en miste een 125-finish voor een 3-0 voorsprong, waarna MVG wakker schrok en instapte. De bliksemstart van zijn tegenstander zinde Van Gerwen duidelijk niet en onze landgenoot schakelde naar een versnelling die Cross veel te machtig was. De Engelsman kon het Van Gerwen niet meer moeilijk maken en moest lijdzaam toezien hoe MVG vanaf de derde leg liefst acht legs op rij pakte. Daarmee stoomde onze landgenoot in één run richting de 8-2 zege en had hij alle reden om Cross na zijn laatste dubbel breed lachend een hand te geven.

De overwinning op zijn concurrent brengt Van Gerwen weer terug naar de eerste plaats in de Premier League, een positie die hij in ieder jaar dat hij deelnam aan het einde van de rit ook in handen had. MVG heeft nu achttien punten na twaalf wedstrijden en weet Voltage één punt onder zich. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Ik sta weer waar ik hoor'

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken