/ Nieuws

Price betaalt thuispubliek terug met zege

Premier League

18-4-2019 22:48

Gerwyn Price heeft in de strijd om de play-offs uitstekende zaken gedaan door zijn 'thuiswedstrijd' tegen Michael Smith winnend af te sluiten. Ook James Wade en Mensur Suljovic blijven meedoen.

Suljovic deelt tik uit
Mensur Suljovic en Daryl Gurney, beiden in het bezit van twaalf punten uit elf wedstrijden, troffen elkaar in Cardiff als nummer vijf en zes van de ranglijst. Het belang van de wedstrijd was erg groot, gezien het feit dat ook de spelers op plek drie (James Wade) en vier (Gerwyn Price) van de competitie voorafgaand aan de twaalfde speelronde in Cardiff twaalf punten verzameld hadden. Wade stond in de laatste wedstrijd van de avond tegenover Peter Wright, de nummer voorlaatst, terwijl Price tegen hekkensluiter Michael Smith een thuiswedstrijd speelde.

Een overwinning in deze fase van de competitie was dus goud waard en dat leek in de openingswedstrijd zowel Daryl Gurney als Mensur Suljovic nerveus te maken. Beide spelers misten in het eerste deel van de wedstrijd veel dubbels op cruciale momenten en tot 3-3 werd er dan ook geen verschil gemaakt. Op dat moment vond Suljovic zijn ritme en liep de Oostenrijker weg bij SuperChin. Tops bleek de grote vriend van The Gentle, want die dubbel viel op belangrijke momenten en bracht hem naar een marge van drie legs. Dat gat bleek niet meer te dichten voor Gurney. In de dertiende leg kreeg hij toch nog de kans om de break terug te pakken, maar die kans liet hij liggen. Suljovic liet zich dat geen twee keer zeggen en haalde op dubbel acht twee belangrijke punten binnen: 8-5.

Price laat thuispubliek juichen
In een volgepakte hal in Cardiff werd Gerwyn Price voor het eerst dit Premier League-seizoen ondersteund door bijna de hele zaal. Een thuiswedstrijd tegen Michael Smith voor The Iceman, die na twee legs volledig loskwam. Eerst deed Smith even voor hoe je 170 uitgooit, waarna Price de Motorpoint Arena liet ontploffen met eenzelfde maximale finish. Na dit tweeledige hoogtepunt ontspon zich een spannende partij waarin twee spelers kansen op breaks kregen en één speler ze lieten liggen. Het was thuisspeler Price die een prachtige negende leg, waarin vier 180-scores gegooid werden en de Welshman zijn achtste pijl op weg naar een negendarter miste, tegen de darts in winnend afsloot. Omdat Smith daarna ook een aantal breakdarts naast de bedoelde bestemming gooide was The Iceman weg en schonk hij zijn publiek waar ze op hoopten: een 8-5 zege voor de man uit Wales.

Wade pakt eenvoudig twee punten
De resultaten van de voorgaande wedstrijden zetten de druk op James Wade, die wist dat hij alleen met een zege op Peter Wright zijn playoff-positie op de ranglijst zou behouden. De break die The Machine in de derde leg pakte kwam hem daarbij erg goed uit. De man uit Aldershot kwam op een 3-1 voorsprong en kreeg daarbij niet al te veel tegenstand van Snakebite, die het setje met 'trilpijlen' maar weer eens uit de kast getrokken had. Dat setje bracht Wright niet het niveau of het geluk dat hij nodig had om een kans te maken tegen Wade, die in leg zeven met een 104-finish een nieuwe tik uitdeelde. Daarmee was de wedstrijd direct gespeeld. The Machine verdiende uiteindelijk een 8-3 overwinning en blijft daarmee meedoen om de playoffs aan het einde van de rit.

The Machine staat nu samen met Mensur Suljovic en Gerwyn Price op veertien punten uit twaalf wedstrijden. Het legsaldo bepaalt dat Wade de nummer drie is en Price de vierde plaats bezet houdt. Suljovic staat nu vijfde en ziet dat de nummer zes, Daryl Gurney, nu op twee punten achterstand staat. Peter Wright (negen punten) en Michael Smith (acht punten) lijken hun hoop op de playoffs wel op te kunnen geven.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts en Instagram.com/rtl7darts.

Door: Guy Habets

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken