/ Nieuws

Van Gerwen na herovering koppositie: 'Sta weer waar ik hoor'

19-4-2019 01:16

Michael van Gerwen is dankzij een zege op Rob Cross weer koploper in de Premier League. De Nederlander had weinig moeite met de Engelsman, al kwam hij wel 2-0 achter.

"Ik denk dat ik goed heb gespeeld. Ook in de eerste twee legs", zegt Van Gerwen. "Rob begon goed en hij finishte sterk, maar ik had wat pech in het begin. Hij had via 125 de kans om 3-0 voor te komen, maar dat deed hij niet en toen pakte ik mijn voordeel."

Van Gerwen zette de turbo aan en won vervolgens acht legs op een rij. "Ik dacht: 'nu je eigen spel spelen, geen fouten maken en hem onder druk zetten' en dat is precies wat ik deed, want ik speelde met zelfvertrouwen", vervolgt Van Gerwen. "Dit is een belangrijke zege voor me. Ik sta nu weer op de eerste plaats op de ranglijst en daar hoor ik."

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken