/ Nieuws

Wade: 'Toen ik de pijlen van Wright zag, wist ik dat ik ging winnen'

19-4-2019 14:34

James Wade boekte in de twaalfde speelweek van de Premier League een ruime zege op Peter Wright. 'The Machine' wist al voor aanvang van de wedstrijd dat hij ging winnen.

"Toen ik zag dat Peter met die pijlen, die trillende, ging gooien, dacht ik: 'ik heb je'", vertelt Wade tegenover Live Darts. "Daarvoor dacht ik dat het een goede wedstrijd zou worden, maar toen ik die pijlen zag.." Wade bleek gelijk te krijgen. Wright gooide slechts 85,48 gemiddeld, zijn slechte gemiddelde sinds 15 maart 2018 in de Premier League. 

Wright kan volgens Wade veel meer uit zijn loopbaan halen. "Als hij vasthoudt aan één setje pijlen, is hij een van de beste spelers ter wereld. Hij kan geweldig scoren en geweldig finishen, maar hij wisselt pijlen omdat hij niet veel vertrouwen heeft."

Ondanks de ruime zege was Wade niet tevreden met zijn spel. "Ik kan nog veel beter", zegt Wade, die ook vooruitkijkt. "Ik ben niet van voor de zogehete 'topspelers'. Er zijn veel spelers die fantastisch kunnen gooien en het is mijn taak om dat niveau ook aan te houden. Ik denk dat ik nog steeds goed genoeg ben om ze allemaal te verslaan."

Volgende week wacht een treffen met de nummer 1 van de ranglijst, Michael van Gerwen. "Ik ben denk ik de speler die het minst bang is voor hem. Ik zal goed spelen, hij zal goed spelen. Ik kijk ernaar uit."

 

1 OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken