/ Nieuws

Wade: 'Toen ik de pijlen van Wright zag, wist ik dat ik ging winnen'

19-4-2019 14:34

James Wade boekte in de twaalfde speelweek van de Premier League een ruime zege op Peter Wright. 'The Machine' wist al voor aanvang van de wedstrijd dat hij ging winnen.

"Toen ik zag dat Peter met die pijlen, die trillende, ging gooien, dacht ik: 'ik heb je'", vertelt Wade tegenover Live Darts. "Daarvoor dacht ik dat het een goede wedstrijd zou worden, maar toen ik die pijlen zag.." Wade bleek gelijk te krijgen. Wright gooide slechts 85,48 gemiddeld, zijn slechte gemiddelde sinds 15 maart 2018 in de Premier League. 

Wright kan volgens Wade veel meer uit zijn loopbaan halen. "Als hij vasthoudt aan één setje pijlen, is hij een van de beste spelers ter wereld. Hij kan geweldig scoren en geweldig finishen, maar hij wisselt pijlen omdat hij niet veel vertrouwen heeft."

Ondanks de ruime zege was Wade niet tevreden met zijn spel. "Ik kan nog veel beter", zegt Wade, die ook vooruitkijkt. "Ik ben niet van voor de zogehete 'topspelers'. Er zijn veel spelers die fantastisch kunnen gooien en het is mijn taak om dat niveau ook aan te houden. Ik denk dat ik nog steeds goed genoeg ben om ze allemaal te verslaan."

Volgende week wacht een treffen met de nummer 1 van de ranglijst, Michael van Gerwen. "Ik ben denk ik de speler die het minst bang is voor hem. Ik zal goed spelen, hij zal goed spelen. Ik kijk ernaar uit."

 

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken