/ Nieuws

De indrukwekkende cijfers van de 30-jarige Van Gerwen

25-4-2019 10:23

Michael van Gerwen viert vandaag zijn 30e verjaardag. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Wij zetten enkele cijfers op een rij.

De 30-jarige Van Gerwen schreef al 31 majors op zijn naam, waarvan 3 wereldtitels en 4 Premier League-titels. Daarnaast wist hij nog 18 andere tv-titels te pakken, waaronder 12 World Series-toernooien. 

Ook buiten de grote camera's is Van Gerwen niet te stoppen. Hij wist afgelopen weekend zijn 30e titel op de Euro Tour te pakken met een mooie zege op Simon Whitlock en hij heeft 27 Players Championship-bekers in zijn kast. 

De teller van het aantal negendarters van Van Gerwen staat op dit moment op 21. Twee daarvan gooide hij in dezelfde wedstrijd op de UK Open qualifier tegen de Schot Ryan Murray in 2017. 

Van Gerwen staat 6 keer in de lijst met de 10 hoogste gemiddeldes op tv, waaronder op plek 1. Hij gooide in de Premier League in 2016 123.40 gemiddeld tegen Michael Smith. 

1 Van Gerwen pakt derde wereldtitel

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken