/ Nieuws

Comeback bezorgt Suljovic punt

Premier League

25-4-2019 22:20

Michael Smith speelde een aardige wedstrijd (ruim 102 gemiddeld), maar kon niet voorkomen dat Mensur Suljovic van een 6-2 achterstand terugkwam. (video onderaan) 

De vicewereldkampioen begon goed en won de eerste leg tegen darts in middels een elfdarter. In de vierde leg kreeg de sympathieke Oostenrijker de mogelijkheid om gelijk te maken, maar twee darts op dubbel tien werden gemist. Een goed spelende Smith liep vervolgens naar 6-2 uit. De jonge Engelsman werd in het zadel geholpen door diverse gemiste dubbels van ‘The Gentle’. Suljovic miste voor zijn doen veel te veel pijlen op de dubbel, zelfs dubbel veertien bood geen soelaas. Echter wist Suljovic zich in de wedstrijd te vechten door twee goede finishes te vinden. In de achtste leg wist hij 120 uit te gooien  om een leg later Smith te breaken via een 84-finish. Het lukte de Oostenrijker zelfs op gelijke hoogte te komen door via een dertiendarter 6-6 te maken om een leg later zelfs 7-6 voor te komen. Smith werd op tijd wakker en via dubbel acht riep hij de Oostenrijkse comeback een halt toe zodat beide spelers met een punt het podium verlieten.

Price laat zich de kaas van het brood eten
Gerwyn Price zal met een slecht gevoel terugdenken aan zijn wedstrijd tegen Rob Cross. De Welshman kreeg vier darts om een overwinning bij te schrijven, maar wist deze kansen niet te verzilveren.

Cross begon goed aan de wedstrijd en wist dankzij een 120 en 108-finish 3-1 voor te komen. Vanaf leg vijf was het Price die de klok sloeg. De man uit Wales was scorend een paar klassen beter en wist ondanks dat hij tegen Cross én het publiek speelde 5-7 voor te komen. Echter lukte het Price niet om de wedstrijd over de streep te trekken. De Welshman had zich in de dertiende leg via een 171 en 177-score op dubbel achttien geparkeerd, maar miste alle drie de pijlen. Cross sloeg toe om een leg later – nadat Price een dart had gemist op tops – via dubbel zestien gelijk te maken.

Gurney pakt belangrijke punten tegen Wright
Gurney en Wright gingen gelijk op en heersten in hun eigen legs soeverein. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van Gurney moest Wright alle zeilen bijzetten om niet gebroken te worden, maar een 124-finish op de bull’s eye bood uitkomst voor de Schot. Twee legs later was het wel raak voor de Noord-Ier. Tweemaal een 140-score plus een 116-finish resulteerden in een 6-4 voorsprong voor ‘SuperChin’.  Wright speelde niet eens slecht, maar Gurney was net een maatje te groot. Mede doordat Gurney heel sterk was op zijn dubbels, De Noord-Ier raakte 53% van zijn pogingen. Bij een stand van 7-4 gooide ‘SuperChin’ de wedstrijd in het slot. Via een 81-finish mocht hij twee broodnodige punten bij  schrijven om zo zicht te houden op de play-offs.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 OVERZICHT

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken