/ Nieuws

Comeback bezorgt Suljovic punt

Premier League

25-4-2019 22:20

Michael Smith speelde een aardige wedstrijd (ruim 102 gemiddeld), maar kon niet voorkomen dat Mensur Suljovic van een 6-2 achterstand terugkwam. (video onderaan) 

De vicewereldkampioen begon goed en won de eerste leg tegen darts in middels een elfdarter. In de vierde leg kreeg de sympathieke Oostenrijker de mogelijkheid om gelijk te maken, maar twee darts op dubbel tien werden gemist. Een goed spelende Smith liep vervolgens naar 6-2 uit. De jonge Engelsman werd in het zadel geholpen door diverse gemiste dubbels van ‘The Gentle’. Suljovic miste voor zijn doen veel te veel pijlen op de dubbel, zelfs dubbel veertien bood geen soelaas. Echter wist Suljovic zich in de wedstrijd te vechten door twee goede finishes te vinden. In de achtste leg wist hij 120 uit te gooien  om een leg later Smith te breaken via een 84-finish. Het lukte de Oostenrijker zelfs op gelijke hoogte te komen door via een dertiendarter 6-6 te maken om een leg later zelfs 7-6 voor te komen. Smith werd op tijd wakker en via dubbel acht riep hij de Oostenrijkse comeback een halt toe zodat beide spelers met een punt het podium verlieten.

Price laat zich de kaas van het brood eten
Gerwyn Price zal met een slecht gevoel terugdenken aan zijn wedstrijd tegen Rob Cross. De Welshman kreeg vier darts om een overwinning bij te schrijven, maar wist deze kansen niet te verzilveren.

Cross begon goed aan de wedstrijd en wist dankzij een 120 en 108-finish 3-1 voor te komen. Vanaf leg vijf was het Price die de klok sloeg. De man uit Wales was scorend een paar klassen beter en wist ondanks dat hij tegen Cross én het publiek speelde 5-7 voor te komen. Echter lukte het Price niet om de wedstrijd over de streep te trekken. De Welshman had zich in de dertiende leg via een 171 en 177-score op dubbel achttien geparkeerd, maar miste alle drie de pijlen. Cross sloeg toe om een leg later – nadat Price een dart had gemist op tops – via dubbel zestien gelijk te maken.

Gurney pakt belangrijke punten tegen Wright
Gurney en Wright gingen gelijk op en heersten in hun eigen legs soeverein. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van Gurney moest Wright alle zeilen bijzetten om niet gebroken te worden, maar een 124-finish op de bull’s eye bood uitkomst voor de Schot. Twee legs later was het wel raak voor de Noord-Ier. Tweemaal een 140-score plus een 116-finish resulteerden in een 6-4 voorsprong voor ‘SuperChin’.  Wright speelde niet eens slecht, maar Gurney was net een maatje te groot. Mede doordat Gurney heel sterk was op zijn dubbels, De Noord-Ier raakte 53% van zijn pogingen. Bij een stand van 7-4 gooide ‘SuperChin’ de wedstrijd in het slot. Via een 81-finish mocht hij twee broodnodige punten bij  schrijven om zo zicht te houden op de play-offs.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken