/ Nieuws

Van Gerwen en Wade delen de punten

Premier League

25-4-2019 22:58

De jarige Michael van Gerwen heeft zijn eigen verjaardag niet op kunnen fleuren met een overwinning. De nummer één van de wereld moest alle zeilen bijzetten om een nederlaag te voorkomen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen een sterk spelende James Wade. (video's onderaan)

Het was Wade die als eerst een klap moest incasseren. ‘The Machine’ miste twee darts voor de eerste leg en Van Gerwen profiteerde. Lang kon de Nederlander niet genieten van deze voorsprong want de Engelsman wist terug te breaken via een 121-finish op de bull’s eye. Dit kunstje herhaalde de stoïcijnse Wade een leg later door wederom 121 uit gooien en zo 2-1 voor te komen.

Bij een stand 3-2 in het voordeel van Wade kreeg de Engelsman een mogelijkheid om Van Gerwen te breaken. Wederom stond hij op 121, echter werd ditmaal dubbel veertien ruim gemist waardoor Van Gerwen alsnog 3-3 kon maken. Wade liet gedurende de gehele wedstrijd zijn goede vorm zien want ook scorend was de ‘The Machine’ meer dan uitstekend. Halverwege de wedstrijd noteerde hij een gemiddelde van rond de 104.

Beide gladiatoren maakten er een heerlijke wedstrijd van op hoog niveau. Hoge scores volgden elkaar op en ook op de dubbel lieten beide heren weinig liggen. Van Gerwen verwende het publieke nog even op een artistieke 107-finish door deze uit te gooien via single bull, bull’s eye en dubbel zestien.

Wade leek de fatale klap uit te delen bij een stand 6-5. Van Gerwen was na vijf beurten niet uit en ‘The Machine’ finishte 68. Van Gerwen gaf zich niet gewonnen en brak terug via een twaalfdarter om de laatste leg aan te vangen met een maximale score. In deze laatste leg kwam Van Gerwen niet meer in de problemen en via dubbel zestien pakte hij een punt.  

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Hij deed me veel pijn'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken