/ Nieuws

Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'

26-4-2019 00:13

Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.

"Ik denk dat het een goede wedstrijd was, maar je moet, als je maar een punt hebt, kritisch op jezelf zijn. Hij heeft weinig kansen laten liggen en veel goede finishes gegooid, maar als je in de eerste leg een break pakt, moet je er meteen overheen gaan. Dat heb ik gelaten en dat is stom van me.

"Het was moeilijk om hem te breaken", vervolgt Van Gerwen, die wel snapt waar de bijnaam 'The Machine' vandaan komt. "Het is lastig om tegen James te slepen. Hij toont geen emoties. Het is gewoon een machine, een saaie machine. En als het zo makkelijk loopt bij hem, wordt het ook voor hem steeds makkelijker."

Toch haalt de Nederlander nog iets positiefs uit de wedstrijd. "Ik heb er hard voor moeten vechten. Ik gooi twee goede laatste legs om er toch nog een punt uit te halen. Dat is natuurlijk een belangrijk punt, want mijn legverschil met Rob Cross is zo groot dat hij eigenlijk twee punten achterstaat."

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken