/ Nieuws

Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'

26-4-2019 00:13

Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.

"Ik denk dat het een goede wedstrijd was, maar je moet, als je maar een punt hebt, kritisch op jezelf zijn. Hij heeft weinig kansen laten liggen en veel goede finishes gegooid, maar als je in de eerste leg een break pakt, moet je er meteen overheen gaan. Dat heb ik gelaten en dat is stom van me.

"Het was moeilijk om hem te breaken", vervolgt Van Gerwen, die wel snapt waar de bijnaam 'The Machine' vandaan komt. "Het is lastig om tegen James te slepen. Hij toont geen emoties. Het is gewoon een machine, een saaie machine. En als het zo makkelijk loopt bij hem, wordt het ook voor hem steeds makkelijker."

Toch haalt de Nederlander nog iets positiefs uit de wedstrijd. "Ik heb er hard voor moeten vechten. Ik gooi twee goede laatste legs om er toch nog een punt uit te halen. Dat is natuurlijk een belangrijk punt, want mijn legverschil met Rob Cross is zo groot dat hij eigenlijk twee punten achterstaat."

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken