/ Nieuws

Van Gerwen weet het zeker: 'Dat gaat niet nog een keer gebeuren'

Premier League

01-5-2019 16:16

Michael van Gerwen speelt donderdag in Manchester een Premier League-duel tegen Daryl Gurney. De Nederlander verloor de laatste twee duels met de Noord-Ier op tv en is niet van plan dat opnieuw te laten gebeuren. 

"Hij gaat me niet opnieuw verslaan. Ik wil zeker zijn van de play-offs", zegt Van Gerwen, die bij een zege zeker bij de laatste vier eindigt, tegen de PDC. "Als ik speel zoals in Berlijn (toen won Gurney met 7-5 red.), kan hij me opnieuw verslaan. Maar als ik speel zoals ik de laatste tijd speel, zal hij me niet verslaan."

Gurney heeft een zege nodig om zijn zicht op de play-offs niet te verliezen. "Je wordt verslagen als je niet je beste spel speelt tegen Van Gerwen", zegt 'SuperChin'. "Michael weet dat ik hem kan verslaan en ik weet zeker dat hij behoedzaam is. Maar hij wil iedereen verpulveren, dus dat maakt geen verschil."

De dertiende speelronde van de Premier League of Darts is donderdag 2 mei vanaf 20:05 uur live te zien bij RTL Z.

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken