/ Nieuws

IJzersterke De Zwaan wint Players Championship 14

01-5-2019 17:21

Jeffrey de Zwaan heeft voor de tweede keer in zijn carrière een Players Championship-toernooi gewonnen. De 23-jarige speelde een ijzersterk toernooi en won in de finale van Stephen Bunting met duidelijke cijfers: 8-2.

De Zwaan had na vier legs nog niets weggegeven en leek al snel op weg naar de zege. Bunting knokte zich echter terug. Hij kreeg meerdere pijlen om er 4-2 van te maken, maar dat liet hij na. 'The Black Cobra' stoomde daarna door naar de zege.

De Zwaan kende opnieuw een uitstekende dag. Evenals dinsdag, tijdens de Players Championship 13, gooide hij bijna al zijn wedstrijden boven de 100 gemiddeld. Hij gooide daarmee Michael Smith en Dave Chisnall naar huis. In de kwartfinale won de Nederlander via een beslissende leg van Ryan Joyce, terwijl in de halve finale Arron Monk met 7-3 aan de kant werd gezet.

Nederlanders
Naast De Zwaan schopten meerdere Nederlanders het ver. Jelle Klaasen verloor, na zeges op onder meer Ian White, met 6-4 van Stephen Bunting bij de laatste 16. Vincent van der Meer verloor bij de laatste 32 van Joe Cullen met 6-5 en Vincent van der Voort ging in diezelfde ronde onderuit. Hij verloor van Gerwyn Price met 6-2, nadat 'The Dutch Destroyer' in de eerste ronde voormalig WK-runner-up Kirk Shepherd met 6-0 had uitgeschakeld.

Raymond van Barneveld had het niet getroffen. De vijfvoudig wereldkampioen lootte tegen Krzysztof Ratasjki in de eerste ronde en de Pool won mede door twee elfdarters en een gemiddelde 112 met 6-1 van de Nederlander.

Anderson opnieuw hard onderuit
Gary Anderson kende tijdens de Players Championship 13 geen prettige rentree. De Schot verloor namelijk met 6-1 van Geert Nentjes. Tijdens de Players Championship 14 begon Anderson beter met onder andere een zege op William O'Connor, de winnaar van PC13. Bij de laatste 16 trof hij echter een ontketende Peter Wright. 'Snakebite' gooide 114 gemiddeld en won met maar liefst 6-0. 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken