/ Nieuws

Van Barneveld treft Mark Wilson, De Zwaan mogelijk tegen Cross

02-5-2019 17:12

De vijf Nederlandse deelnemers aan de Austrian Darts Open kennen hun (mogelijke) tegenstander voor de eerste wedstrijd. Raymond van Barneveld zal in de eerste ronde moeten zien af te rekenen met Mark Wilson.

Wilson is de nummer 93 van de PDC Order of Merit en speelde in zijn carrière op vier Euro Tour-toernooien, waarin hij nog geen wedstrijd wist te winnen. Tijdens zijn laatste toernooi, de German Darts Grand Prix, verloor hij van Ted Evetts. In de tweede ronde wacht Mensur Suljovic, de man die graag het toernooi in zijn thuisland wil winnen.

Jeffrey de Zwaan kent alleen zijn mogelijke tegenstander in de tweede ronde. De kersverse winnaar van de Players Championship 14 moet het in die ronde namelijk opnemen tegen Rob Cross, de man die hij eerder al trof op het WK en in de Premier League. In de eerste ronde moet hij strijden tegen Benjamin Fasching, een Host Nation Qualifier.

Ook Dirk van Duijvenbode plaatste zich voor het toernooi in Oostenrijk. Hij speelt zijn eerste Euro Tour van 2019 en treft Mark Webster in de eerste ronde. Hij moet, bij een winstpartij, in de tweede ronde spelen tegen Joe Cullen. Michael van Gerwen is geplaatst en slaat de eerste ronde over. In de tweede ronde wacht hem een duel met Jamie Bain of Steve Lennon.

Op de valreep wist ook nog een vijfde landgenoot een startbewijs voor het toernooi te bemachtigen. Patrick van den Boogaard won een kwalificatietoernooi en mag het nu opnemen tegen Stephen Bunting.

De Austrian Darts Masters wordt van 3 tot en met 5 mei gespeeld.

LOTING AUSTRIAN DARTS OPEN
Michael van Gerwen v Jamie Bain/Steve Lennon
Darren Webster v Stephen Bunting/Patrick van den Boogaard
Peter Wright v Andrew Gilding/Chris Dobey
Jonny Clayton v Dietmar Burger/Tytus Kanik
Adrian Lewis v Diogo Portela/Ryan Searle
Dave Chisnall v Kim Huybrechts/Nathan Aspinall
Daryl Gurney v Boris Koltsov/Johan Engstrøm
Joe Cullen v Mark Webster/Dirk van Duijvenbode
Gerwyn Price v Ross Smith/John Henderson
Ricky Evans v Darius Labanauskas/Michael Rasztovits
Mensur Suljovic v Raymond van Barneveld/Mark Wilson
James Wade v Mervyn King/Devon Petersen
Rob Cross v Jeffrey de Zwaan/Benjamin Fasching
Michael Smith v Mark Barilli/Steve Beaton
Ian White v Jamie Hughes/Patrick Tringler
Max Hopp v Conan Whitehead/Keegan Brown

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken