/ Nieuws

Van Gerwen verslikt zich opnieuw in Gurney

Premier League

02-5-2019 22:21

Michael van Gerwen heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Daryl Gurney. Met 8-5 was de Noord-Ier te sterk voor onze landgenoot. Door dit resultaat verliest Van Gerwen ook de koppositie in de Premier League. Deze wordt nu ingenomen door de Engelsman Rob Cross. (video onderaan)

Van Gerwen begon zeer matig aan de wedstrijd. Zijn opponent pakte zijn kansen en liep uit naar een ruime 4-0 voorsprong. Een 127-finish van Van Gerwen om Gurney te breken leek het keerpunt te zijn in de partij, want ook de zesde leg werd door 'Mighty Mike' gewonnen. Daarna won 'SuperChin' ook weer twee legs op rij, waardoor hij uitliep naar een 6-2 voorsprong. De drievoudig wereldkampioen bleef maar zoeken naar de hoge scores die het publiek van hem gewend is, maar hij had opvallend veel lage scores en enkele bouncers. Toch kwam Van Gerwen tot 7-5 terug, maar toen was het Gurney die zichzelf en Rob Cross een zeer goede dienst bewees door de winnende dubbel te gooien.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken