/ Nieuws

Portela speelde met voedselvergifting: 'Minuut voor opkomst moest ik overgeven'

04-5-2019 12:23

Diogo Portela speelde tijdens de Austrian Darts Open met een voedselvergiftiging. De Braziliaan werd voor aanvang van zijn wedstrijd tegen Ryan Searle ziek, maar wilde niet opgeven.

"Veel mensen zullen dit niet begrijpen, maar ik wil graag uitleg geven aan mijn fans en sponsors", begint Portela zijn tweet. "Ik wilde niet spelen vandaag. Ik liep een voedselvergiftiging op bij de lunch. Vier à vijf uur later werd ik ziek en ik moest vijf keer overgeven, waarvan een keer letterlijk een minuut voor mijn opkomst. Maar ik zag mijn fans en die kon ik niet in de steek laten."

Portela verloor uiteindelijk kansloos van Searle met 6-1. "Ik voelde me heel zwak en ik trilde op het podium, maar ik gaf niet op. Het was moeilijk om te blijven lachen, maar ik heb het beloofd."

Ziekenhuis
Direct na de wedstrijd is Portela naar het ziekenhuis gegaan, waar hij een nacht heeft moeten blijven. "Na de langste en slechtste nacht van mijn leven hebben de dokters gezegd dat ik naar huis mag. Er is 01:00 uur vannacht niets meer gebeurd. Ik ga nog rusten in het hotel en neem morgen mijn vlucht terug."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken