/ Nieuws

Portela speelde met voedselvergifting: 'Minuut voor opkomst moest ik overgeven'

04-5-2019 12:23

Diogo Portela speelde tijdens de Austrian Darts Open met een voedselvergiftiging. De Braziliaan werd voor aanvang van zijn wedstrijd tegen Ryan Searle ziek, maar wilde niet opgeven.

"Veel mensen zullen dit niet begrijpen, maar ik wil graag uitleg geven aan mijn fans en sponsors", begint Portela zijn tweet. "Ik wilde niet spelen vandaag. Ik liep een voedselvergiftiging op bij de lunch. Vier à vijf uur later werd ik ziek en ik moest vijf keer overgeven, waarvan een keer letterlijk een minuut voor mijn opkomst. Maar ik zag mijn fans en die kon ik niet in de steek laten."

Portela verloor uiteindelijk kansloos van Searle met 6-1. "Ik voelde me heel zwak en ik trilde op het podium, maar ik gaf niet op. Het was moeilijk om te blijven lachen, maar ik heb het beloofd."

Ziekenhuis
Direct na de wedstrijd is Portela naar het ziekenhuis gegaan, waar hij een nacht heeft moeten blijven. "Na de langste en slechtste nacht van mijn leven hebben de dokters gezegd dat ik naar huis mag. Er is 01:00 uur vannacht niets meer gebeurd. Ik ga nog rusten in het hotel en neem morgen mijn vlucht terug."

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken