/ Nieuws

Van Barneveld onderuit tegen Suljovic, De Zwaan mist drie matchdarts tegen Cross

04-5-2019 22:05

Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan zijn in de tweede ronde van de Austrian Darts Open uitgeschakeld. Beide spelers speelden een goede wedstrijd, maar kwamen net te kort voor de winst.

Van Barneveld nam het na zijn zege op Mark Wilson in de eerste ronde op tegen Mensur Suljovic. 'The Gentle' heeft meerdere malen aangegeven graag een toernooi in zijn thuisland te willen winnen, waardoor de Nederlander een getergde opponent tegenover zich kreeg. Het begin van de Oostenrijker was echter moeizaam en Van Barneveld leidde na vier legs met 3-1. Suljovic rechtte de rug en na negen legs was het 5-4. In de tiende leg perste de Oostenrijker er een elfdarter uit en bepaalde hij de eindstand op 6-4.

De Zwaan opnieuw onderuit
De Zwaan ging opnieuw de strijd aan met Rob Cross. Na de nederlagen op het WK en in de Premier League tegen de voormalig wereldkampioen hoopte de Nederlander nu op beter resultaat en dat leek er ook te komen. Hij kreeg maar liefst drie matchdarts om de zege naar zich toe te trekken, maar dat mislukte. Via D4 stapte Cross opnieuw als winnaar van het podium.

Weinig problemen voor Van Gerwen
Michael van Gerwen kwam ook in actie op het toernooi. Na de nederlaag in de Premier League tegen Daryl Gurney herstelde hij zich uitstekend. In slechtst enkele minuten was 'Mighty Mike' klaar met Steve Lennon. Met een gemiddelde van ruim 106 werd het 6-0.

Van Gerwen treft in de derde ronde Stephen Bunting. Bunting wist eveneens met een whitewash de volgende ronde te bereiken. Hij stond geen leg af tegen Darren Webster.

UITSLAGEN TWEEDE RONDE
Darius Labanauskas 6-3 Ricky Evans
Mark Webster 6-5 Joe Cullen
Steve Beaton 6-4 Michael Smith
Daryl Gurney 6-2 Boris Koltsov
Nathan Aspinall 6-4 Dave Chisnall
Tytus Kanik 6-2 Jonny Clayton
Adrian Lewis 6-5 Ryan Searle
Stephen Bunting 6-0 Darren Webster
Gerwyn Price 6-3 John Henderson
Rob Cross 6-5 Jeffrey de Zwaan
Peter Wright 6-5 Chris Dobey
Michael van Gerwen 6-0 Steve Lennon
James Wade 6-2 Mervyn King
Mensur Suljovic 6-4 Raymond Van Barneveld
Ian White 6-5 Jamie Hughes
Keegan Brown 6-4 Max Hopp

PROGRAMMA DERDE RONDE
Michael van Gerwen v Stephen Bunting
Peter Wright v Tytus Kanik
Adrian Lewis v Nathan Aspinall
Daryl Gurney v Mark Webster
Gerwyn Price v Darius Labanauskas
Mensur Suljovicv James Wade
Rob Cross v Steve Beaton
Ian White v Keegan Brown

 / MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken