/ Nieuws

Van Gerwen wint Austrian Darts Open na enerverende finale tegen White

05-5-2019 22:52

Michael van Gerwen heeft zijn vierde Euro Tour van het jaar gewonnen. De Nederlander trof in de finale van de Austrian Darts Open dezelfde tegenstander als een week eerder op de German Darts Open, Ian White, maar had het deze keer lastiger.

White begon sterk aan de wedstrijd en wist in de derde leg een break te plaatsen, maar in de zesde leg maakte de Nederlander dat ongedaan. De twee gingen daarna gelijkop en het werd zelfs 7-7, waardoor een beslissende leg nodig was. Met twee sterke beurten zette Van Gerwen zich op tops, die hij met zijn eerste pijl wist te raken.

Finaleroute
In de halve finale kreeg Van Gerwen te maken met Daryl Gurney, de man die de afgelopen speelronde in de Premier League nog wist te winnen van de Nederlander. Van Gerwen ging deze wedstrijd veel sterker in en liet in de vierde en vijfde leg een 170- en 164-finish zien. Gurney was met een finishpercentage van 17% slordig op de dubbels, waardoor 'Mighty Mike' uiteindelijk met 7-3 won.

Verder wist Van Gerwen op de finaledag ook Stephen Bunting en Peter Wright te verslaan. De Engelsman werd met 6-1 aan de kant gezet, terwijl de Schot een beslissende leg wist af te dwingen. Die leg was matig van beide kanten, maar de Nederlander wist hem uiteindelijk in 17 darts te pakken.

UITSLAGEN FINALEDAG
Derde ronde
Michael van Gerwen 6-1 Stephen Bunting
Peter Wright 6-5 Tytus Kanik
Adrian Lewis 6-1 Nathan Aspinall
Daryl Gurney 6-2 Mark Webster
Gerwyn Price 6-4 Darius Labanauskas
James Wade 6-3 Mensur Suljovic
Steve Beaton 6-2 Rob Cross
Ian White 6-1 Keegan Brown

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Peter Wright
Daryl Gurney 6-5 Adrian Lewis
James Wade 6-4 Gerwyn Price
Ian White 6-2 Steve Beaton

Halve finales
Michael van Gerwen 7-3 Daryl Gurney
Ian White 7-4 James Wade

Finale
Michael van Gerwen 8-7 Ian White

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken