/ Nieuws

Cross: 'Ik voel dat ik nog een volgende versnelling heb'

08-5-2019 10:36

Rob Cross is de eerste speler die de dominantie van Phil Taylor en Michael van Gerwen in de Premier League kan doorbreken. Taylor of Van Gerwen eindigden namelijk in alle seizoenen bovenaan. Met nog twee wedstrijden te gaan staat 'Voltage' echter op pole position.

"De beslissende momenten komen eraan", zegt Cross, die niet zo bezig is met de ranglijst, tegen de PDC. "We moeten ons eerst kwalificeren. De eindklassering komt later wel. We hebben nog twee wedstrijden te gaan en die wil ik zo goed mogelijk afsluiten. Je moet ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk speelt en dat je vertrouwen hebt."

Cross plaatste zich vorig jaar achter Van Gerwen, Michael Smith en Gary Anderson voor de play-offs, maar hij verloor van de Nederlander in de halve finale. "We dromen allemaal van Premier League-winst. Het is mijn tweede poging en het lijkt erop dat ik me voor de tweede keer ga plaatsen." 

"Ik heb dit jaar nog niets gewonnen (op het PDC-circuit), maar ik speel niet slecht en ik heb het gevoel dat ik nog een versnelling heb", vervolgt de voormalig wereldkampioen, die vertrouwen heeft. "Ik word, door het jaar heen, steeds beter en ik ontwikkel me. Het zal beter gaan, omdat ik beter ben dan ik tot nu toe heb laten zien."

 

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken