/ Nieuws

Van Gerwen: 'Peter heeft niets meer te verliezen'

09-5-2019 12:44

Michael van Gerwen neemt het in de vijftiende speelronde van de Premier League op tegen Peter Wright. De Nederlander heeft nog één puntje nodig om zeker te zijn van de play-offs, maar gaat vol voor de winst.

"Ik maakte te veel fouten tegen Daryl Gurney vorige week", zegt Van Gerwen, die vorige week met 8-5 verloor van de Noord-Ier, maar die misstap afgelopen weekend rechtzette door de Austrian Darts Open op zijn naam te schrijven. "Afgelopen weekend speelde ik goed en dat wil ik zo houden." 

Tijdens het EuroTour-toernooi in Oostenrijk was hij in de kwartfinale te sterk voor Peter Wright, al was daar een beslissende leg voor nodig. Van Gerwen beseft dat de punten niet komen aanwaaien tegen de Schot. "Ik moet goed spelen, want Peter heeft niets meer te verliezen en dat is gevaarlijk. Ik wil presteren, zodat ik met een goed gevoel de play-offs in kan."

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken