/ Nieuws

Zo wordt de ranglijst van de Premier League bepaald bij een gelijke stand

09-5-2019 15:55

James Wade, Mensur Suljovic, Daryl Gurney en Gerwyn Price staan allen binnen twee punten van elkaar, waardoor de Premier League 2019 een van de spannendste ooit is. Maar wat gebeurt er bij een gelijke stand?

Met nog twee speelrondes te spelen maken nog zes spelers een goede kans op de play-offs. Natuurlijk tellen eerst de behaalde punten, maar met Wade, Suljovic, Gurney en Price, die allen binnen twee punten van elkaar staan, is de kans groot dat er spelers op een gelijk aantal punten zullen eindigen. In dat geval zal er gekeken worden naar het legsaldo.

Mocht ook het legsaldo exact hetzelfde zijn, dan wordt de speler die de meeste legs tegen de darts in won in de hele Premier League naar voren geschoven. Is ook dat aantal gelijk, dan zal er gekeken worden naar de gemiddeldes in de Premier League. De speler met het hoogste toernooigemiddelde eindigt op de hogere positie.

2012
De laatste keer dat iemand buiten de boot viel met een gelijk aantal punten was in 2012. Raymond van Barneveld, James Wade en Andy Hamilton eindigden de competitie toen met 13 punten. Het legsaldo van -11 was echter niet voldoende voor de Nederlander om de play-offs te bereiken.

1 TUSSENSTAND

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken