/ Nieuws

Zo wordt de ranglijst van de Premier League bepaald bij een gelijke stand

09-5-2019 15:55

James Wade, Mensur Suljovic, Daryl Gurney en Gerwyn Price staan allen binnen twee punten van elkaar, waardoor de Premier League 2019 een van de spannendste ooit is. Maar wat gebeurt er bij een gelijke stand?

Met nog twee speelrondes te spelen maken nog zes spelers een goede kans op de play-offs. Natuurlijk tellen eerst de behaalde punten, maar met Wade, Suljovic, Gurney en Price, die allen binnen twee punten van elkaar staan, is de kans groot dat er spelers op een gelijk aantal punten zullen eindigen. In dat geval zal er gekeken worden naar het legsaldo.

Mocht ook het legsaldo exact hetzelfde zijn, dan wordt de speler die de meeste legs tegen de darts in won in de hele Premier League naar voren geschoven. Is ook dat aantal gelijk, dan zal er gekeken worden naar de gemiddeldes in de Premier League. De speler met het hoogste toernooigemiddelde eindigt op de hogere positie.

2012
De laatste keer dat iemand buiten de boot viel met een gelijk aantal punten was in 2012. Raymond van Barneveld, James Wade en Andy Hamilton eindigden de competitie toen met 13 punten. Het legsaldo van -11 was echter niet voldoende voor de Nederlander om de play-offs te bereiken.

1 TUSSENSTAND

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken