/ Nieuws

Koploper Cross zeker van play-offs

Premier League

09-5-2019 22:13

Rob Cross is de eerste speler die zich geplaatst heeft voor de play-offs in Londen. De koploper wist met 8-4 te winnen van Mensur Suljovic en blijft daarmee op de eerste plek op de ranglijst staan. Volgende week in Leeds kan hij voor het eerst de reguliere competitie als winnaar afsluiten.

Cross zette tegen Suljovic al snel een 3-0 voorsprong op het bord, mede door het gooien van vier 180-ers. Een 126-finish op de bulls-eye bracht hem een paar legs later op een comfortabele 5-2 voorsprong. Suljovic deed via een 124-finish nog wel iets terug, maar kon niet voorkomen dat de zege met 8-4 naar Cross ging. Daarmee is ‘Voltage’ dus zeker van de play-offs, terwijl Suljovic ineens nog buiten de play-off plekken kan zakken.

Price laat kans liggen
Grote winnaar in de race om een play-off ticket leek Gerwyn Price te gaan worden. ‘The Iceman’ wist dat hij met een nederlaag tegen Daryl Gurney zou zijn uitgeschakeld voor een plek in Londen. Aanvankelijk leek hij tegen Gurney een overwinning te kunnen pakken, maar uiteindelijk moest hij met een punt genoegen nemen.

Met een 74-finish pakte Gurney nog wel de eerste leg, maar de volgende drie gingen naar de Welshman. Vanaf dat moment moest Gurney achter zijn tegenstander aanlopen: Price pakte een tweede break en kwam op een 6-3 voorsprong. Een leg later miste Price drie pijlen op de dubbels om het eerste punt binnen te halen, waarna Gurney weer terug kwam tot 6-4. Ook een leg later kreeg Price de kans om op zeven gewonnen legs te komen, maar hij miste tops voor een 114-finish.

‘The Iceman’ leek het helemaal uit handen te geven, nadat Gurney er 6-6 van maakte. Maar nadat Gurney één pijl op tops miste voor een punt pakte Price alsnog de leg via een knappe 96-finish (20-D18-D20). In de laatste leg miste Price de dubbel dertien voor een 146-finish, waarna Gurney via de dubbel zestien alsnog een punt pakte: 7-7.

Wade en Smith laten publiek genieten
James Wade en Michael Smith deelden na een heerlijke wedstrijd de punten. Een heerlijke 144-finish bracht Wade op 2-2, maar een leg later produceerde Smith een 128-finish. ‘The Machine’ pakte het eerste punt van de wedstrijd in de twaalfde leg: via een prachtige 161-finish pakte Wade de 7-5 voorsprong. Toch werden de punten alsnog gedeeld, doordat Smith via de dubbel zestien de 7-7 op het bord zette. Daarmee verliest Wade een belangrijk punt in de jacht op de play-offs, maar komt hij ook weer een punt dichterbij Londen.

Door: Michel Mulders

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken