/ Nieuws

Koploper Cross zeker van play-offs

Premier League

09-5-2019 22:13

Rob Cross is de eerste speler die zich geplaatst heeft voor de play-offs in Londen. De koploper wist met 8-4 te winnen van Mensur Suljovic en blijft daarmee op de eerste plek op de ranglijst staan. Volgende week in Leeds kan hij voor het eerst de reguliere competitie als winnaar afsluiten.

Cross zette tegen Suljovic al snel een 3-0 voorsprong op het bord, mede door het gooien van vier 180-ers. Een 126-finish op de bulls-eye bracht hem een paar legs later op een comfortabele 5-2 voorsprong. Suljovic deed via een 124-finish nog wel iets terug, maar kon niet voorkomen dat de zege met 8-4 naar Cross ging. Daarmee is ‘Voltage’ dus zeker van de play-offs, terwijl Suljovic ineens nog buiten de play-off plekken kan zakken.

Price laat kans liggen
Grote winnaar in de race om een play-off ticket leek Gerwyn Price te gaan worden. ‘The Iceman’ wist dat hij met een nederlaag tegen Daryl Gurney zou zijn uitgeschakeld voor een plek in Londen. Aanvankelijk leek hij tegen Gurney een overwinning te kunnen pakken, maar uiteindelijk moest hij met een punt genoegen nemen.

Met een 74-finish pakte Gurney nog wel de eerste leg, maar de volgende drie gingen naar de Welshman. Vanaf dat moment moest Gurney achter zijn tegenstander aanlopen: Price pakte een tweede break en kwam op een 6-3 voorsprong. Een leg later miste Price drie pijlen op de dubbels om het eerste punt binnen te halen, waarna Gurney weer terug kwam tot 6-4. Ook een leg later kreeg Price de kans om op zeven gewonnen legs te komen, maar hij miste tops voor een 114-finish.

‘The Iceman’ leek het helemaal uit handen te geven, nadat Gurney er 6-6 van maakte. Maar nadat Gurney één pijl op tops miste voor een punt pakte Price alsnog de leg via een knappe 96-finish (20-D18-D20). In de laatste leg miste Price de dubbel dertien voor een 146-finish, waarna Gurney via de dubbel zestien alsnog een punt pakte: 7-7.

Wade en Smith laten publiek genieten
James Wade en Michael Smith deelden na een heerlijke wedstrijd de punten. Een heerlijke 144-finish bracht Wade op 2-2, maar een leg later produceerde Smith een 128-finish. ‘The Machine’ pakte het eerste punt van de wedstrijd in de twaalfde leg: via een prachtige 161-finish pakte Wade de 7-5 voorsprong. Toch werden de punten alsnog gedeeld, doordat Smith via de dubbel zestien de 7-7 op het bord zette. Daarmee verliest Wade een belangrijk punt in de jacht op de play-offs, maar komt hij ook weer een punt dichterbij Londen.

Door: Michel Mulders

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken