/ Nieuws

Sterke Van Gerwen richting Londen

Premier League

09-5-2019 22:51

Michael van Gerwen heeft zich, net als Rob Cross eerder op de avond, geplaatst voor de play-offs in Londen. Tegen Peter Wright gooide hij een bijna perfecte wedstrijd, waarin hij op het nippertje naliet om 100% op de dubbels te blijven: 8-1.

In een vloek en een zucht pakte Van Gerwen een 3-0 voorsprong. Hij deed dit met finishes van 94, 102 en 105. Wright pakte zijn eigen leg met een 81-finish, maar verder dan deze ene leg kwam de Schot niet. Van Gerwen was simpelweg te sterk voor ‘Snakebite’. Na acht legs stond er een 7-1 voorsprong op het bord voor de Nederlander en had hij nog geen pijl op de dubbels gemist. Een leg later kon hij 100% blijven, maar tops werd gemist voor een 148-finish. Een beurt later werd de dubbel tien gegooid waardoor Van Gerwen in het spoor blijft van koploper Rob Cross.

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken