/ Nieuws

Van der Voort zet voorzitter Hearn op zijn plaats: 'Het is een groot probleem'

11-5-2019 14:55

Vincent van der Voort heeft uitgehaald naar PDC-voorzitter Barry Hearn. De Nederlander is niet blij met het kwalificatiesysteem voor de Euro Tour.

"Hearn is een goede promotor en zorgt voor grote toernooien, maar hij is niet zo goed in het opzetten van een eerlijk systeem voor de ranking", vertelde Van der Voort na afloop van zijn partij in de eerste ronde van de European Darts Grand Prix. "Het is een groot probleem."

Eén kwalificatietoernooi
Van der Voort doelt op de wijze waarop een startbewijs te verdienen is voor de Euro Tour. Zo worden de kwalificatietoernooien voor Britse PDC-spelers en Europese PDC-spelers apart gespeeld. Verder worden er kwalificatietoernooien georganiseerd voor spelers zonder tourcard, spelers uit het organiserende land, spelers uit Oost-Europa en spelers uit Scandinavië.

Waar het Britse kwalificatietoernooi liefst achttien tickets uitdeelt, zijn er voor de Europese slechts zes beschikbaar. De oplossing is voor de Nederlander dan ook simpel. "Er moet gewoon één kwalificatietoernooi komen, waarbij het niet uitmaakt welke nationaliteit je hebt."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken