/ Nieuws

Van der Voort zet voorzitter Hearn op zijn plaats: 'Het is een groot probleem'

11-5-2019 14:55

Vincent van der Voort heeft uitgehaald naar PDC-voorzitter Barry Hearn. De Nederlander is niet blij met het kwalificatiesysteem voor de Euro Tour.

"Hearn is een goede promotor en zorgt voor grote toernooien, maar hij is niet zo goed in het opzetten van een eerlijk systeem voor de ranking", vertelde Van der Voort na afloop van zijn partij in de eerste ronde van de European Darts Grand Prix. "Het is een groot probleem."

Eén kwalificatietoernooi
Van der Voort doelt op de wijze waarop een startbewijs te verdienen is voor de Euro Tour. Zo worden de kwalificatietoernooien voor Britse PDC-spelers en Europese PDC-spelers apart gespeeld. Verder worden er kwalificatietoernooien georganiseerd voor spelers zonder tourcard, spelers uit het organiserende land, spelers uit Oost-Europa en spelers uit Scandinavië.

Waar het Britse kwalificatietoernooi liefst achttien tickets uitdeelt, zijn er voor de Europese slechts zes beschikbaar. De oplossing is voor de Nederlander dan ook simpel. "Er moet gewoon één kwalificatietoernooi komen, waarbij het niet uitmaakt welke nationaliteit je hebt."

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken