/ Nieuws

De Zwaan is Cross eindelijk de baas

11-5-2019 19:56

Jeffrey de Zwaan heeft Rob Cross eindelijk op de knieën gekregen. De Nederlander was tijdens de European Darts Grand Prix met 6-3 te sterk voor de Engelsman.

Eerdere pogingen om Cross te verslaan mislukten voor De Zwaan. Tijdens het afgelopen WK verloor hij met 3-1 in sets, tijdens de Premier League ging hij met 7-4 onderuit en tijdens de Austrian Darts Open werd het 6-5 voor Cross, nadat De Zwaan drie matchdarts miste. Ook in 2018 ging De Zwaan al eens ten onder tegen Cross op de Euro Tour.

Nu wel
Ook deze poging leek de kant van 'Voltage' op te vallen. In de derde leg plaatste Cross namelijk een break, maar die werd direct daarna ongedaan gemaakt. In de legs daarna leek het onmogelijk om de eigen leg te houden. Er vielen maar liefst drie breaks op een rij en De Zwaan stond op matchpoint. 

De negende leg was een hele slechte van beide kanten. Cross miste acht pijlen op de dubbel, terwijl De Zwaan tien darts op de dubbel om zeep hielp. De verlossende elfde pijl vloog uiteindelijk in dubbel 1, waardoor De Zwaan de beslissende leg in 29 darts won. 

1 SAMENVATTING | De Zwaan onderuit tegen Cross tijdens Premier League Ahoy

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken