/ Nieuws

De Zwaan is Cross eindelijk de baas

11-5-2019 19:56

Jeffrey de Zwaan heeft Rob Cross eindelijk op de knieën gekregen. De Nederlander was tijdens de European Darts Grand Prix met 6-3 te sterk voor de Engelsman.

Eerdere pogingen om Cross te verslaan mislukten voor De Zwaan. Tijdens het afgelopen WK verloor hij met 3-1 in sets, tijdens de Premier League ging hij met 7-4 onderuit en tijdens de Austrian Darts Open werd het 6-5 voor Cross, nadat De Zwaan drie matchdarts miste. Ook in 2018 ging De Zwaan al eens ten onder tegen Cross op de Euro Tour.

Nu wel
Ook deze poging leek de kant van 'Voltage' op te vallen. In de derde leg plaatste Cross namelijk een break, maar die werd direct daarna ongedaan gemaakt. In de legs daarna leek het onmogelijk om de eigen leg te houden. Er vielen maar liefst drie breaks op een rij en De Zwaan stond op matchpoint. 

De negende leg was een hele slechte van beide kanten. Cross miste acht pijlen op de dubbel, terwijl De Zwaan tien darts op de dubbel om zeep hielp. De verlossende elfde pijl vloog uiteindelijk in dubbel 1, waardoor De Zwaan de beslissende leg in 29 darts won. 

1 SAMENVATTING | De Zwaan onderuit tegen Cross tijdens Premier League Ahoy

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken