/ Nieuws

Van Gerwen wint voor 26e keer op rij beslissende leg op Euro Tour

11-5-2019 23:06

Michael van Gerwen heeft voor de 26e keer op rij via een beslissende leg een partij op de Euro Tour naar zijn hand gezet. De Nederlander had zaterdag die leg nodig in zijn partij tegen Brendan Dolan in de tweede ronde van de European Darts Grand Prix.

Van Gerwen liet Dolan in de wedstrijd door veel pijlen op de dubbel te missen. De Noord-Ier was daarentegen erg sterk met finishen. Het gat tussen de twee werd de hele wedstrijd niet groter dan één en dus speelde Van Gerwen opnieuw een beslissende leg, die hij in 14 darts won.

Het is al de 26e keer op een rij dat Van Gerwen een beslissende leg op de Euro Tour wint. Zijn reeks begon met een nipte zege op Kevin Painter tijdens de Gibraltar Trophy in 2015.

Van der Voort en Zonneveld verliezen nipt
Ook Vincent van der Voort speelde een beslissende leg. 'Vast Finnie' nam het in de tweede ronde op tegen Darren Webster en had kans op een zege. De Nederlander gooide een elfdarter voor een 4-3 voorsprong, maar wist daarna zijn eigen leg niet te houden. Het werd 5-5. Van der Voort begon de laatste leg nog met een 180, maar wist de tripple daarna niet meer te vinden.

Niels Zonneveld nam het in de tweede ronde van het toernooi op tegen Peter Wright. De Schot plaatste in de vijfde leg een break en gaf die voorsprong niet meer uit handen. In de tiende leg miste de Nederlander twee pijlen om een beslissende leg af te dwingen, waarna Wright profiteerde.

UITSLAGEN TWEEDE RONDE
Michael Smith 6-4 Krzysztof Ratajski
Mark McGeeney 6-5 Joe Cullen
Jonny Clayton 6-4 Ross Smith
James Richardson 6-3 Mervyn King
Keegan Brown 6-2 Ricky Evans
Ian White 6-5 Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price 6-1 Gavin CarliN
Jeffrey de Zwaan 6-3 Rob Cross
Darren Webster 6-5 Vincent van der Voort
Daryl Gurney 6-5 Chris Dobey
Steve Beaton 6-5 Mensur Suljovic
Jamie Hughes 6-3 Adrian Lewis
Nathan Aspinall 6-3 Max Hopp
Michael van Gerwen 6-5 Brendan Dolan
Peter Wright 6-4 Niels Zonneveld

PROGRAMMA DERDE RONDE
Ian White v Keegan Brown
Jeffrey de Zwaan v Michael Smith
Steve Beaton v Ryan Searle
Gerwyn Price v Darren Webster
Daryl Gurney v Nathan Aspinall
Jamie Hughes v Mark McGeeney
Peter Wright v Jonny Clayton
Michael van Gerwen v James Richardson

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken