/ Nieuws

White wint zenuwslopende finale European Darts Grand Prix

12-5-2019 23:25

Ian White heeft na twee verloren finales een toernooizege gepakt. De Engelsman ging de vorige twee toernooien onderuit tegen Michael van Gerwen, maar won de European Darts Grand Prix dankzij een zenuwslopende zege op Peter Wright.

White en Wright waren aan elkaar gewaagd in de finale. In de dertiende leg plaatste Wright een break en kwam op een 7-6 voorsprong. De Schot mocht aan de veertiende beginnen en kreeg ook een matchdart, maar die miste hij. In de beslissende leg was White dodelijk: 8-7.

Nederlanders
Michael van Gerwen moest na twee gewonnen toernooien op een rij genoegen nemen met een uitschakeling in de kwartfinale. Finalist Wright was met 6-3 te sterk voor de Nederlander. 

Ook voor Jeffrey de Zwaan was de kwartfinale het eindstation. Hij was een dag eerder nog te sterk voor 'angstgegner' Rob Cross en versloeg op de finaledag ook Michael Smith, maar moest buigen voor de latere winnaar White. De Zwaan kwam nog op een 1-0 voorsprong en miste in de volgende legs te veel dubbels. White won zes legs op rij en schakelde zodoende De Zwaan uit.

/ MEER NIEUWS

VIER JAAR GELEDEN: Van Gerwen gooit wereldrecord tegen Smith
Michael van Gerwen heeft nog altijd het hoogste gemiddelde op tv ooit op zijn naam staan. De Nederlander versloeg Michael Smith op 25 februari 2016 met 123,40 gemiddeld.
Lees meer
Price verslaat Van Gerwen na prachtige finale op Players Championship 6 (video)
Gerwyn Price toonde zich afgelopen zondag de sterkste tijdens de Players Championship 6. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen. Via een prachtige finish trok Price de zege naar zich toe.
Lees meer
Gurney kreeg boete voor woede-uitbarsting tegen Price
Daryl Gurney heeft een boete gekregen voor zijn agressieve reactie na zijn gewonnen partij tegen Gerwyn Price in de Premier League vorig jaar. De Noord-Ier heeft zijn actie moeten bekopen met een boete van 1.500 pond.
Lees meer
Wright een pijl verwijderd van nieuw wereldrecord, Schot baalt
Peter Wright heeft afgelopen weekend bijna zijn eigen wereldrecord verbeterd. De Schot was een pijl verwijderd van een gemiddelde boven 123,50, het hoogst gegooide gemiddelde ooit op een gestreamde baan.
Lees meer
PDC kiest voor twee nieuwe locaties voor World Series Down Under
De PDC heeft twee nieuwe locaties toegevoegd aan de World Series-kalender. Het demonstratietoernooi gaat dit jaar naar Wollongong en Townsville, twee steden in Australië.
Lees meer
Loting UK Open: Nederlandse onderonsjes in eerste ronde, Ashton tegen Belg
De loting voor de eerste drie rondes van de UK Open zijn bekend. 19 van de 23 Nederlanders weten wie ze gaan of kunnen treffen tijdens hun eerste duel in Minehead.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
Welcome to LiveWall! This is your first social media post. Change your settings for getting more social posts
See How To Make A Snowboard | Whitelines Snowboarding
How To Improve Your Riding On A Snowboard
My 2017 Snowboard Gear List
/// Meer bekijken