/ Nieuws

White wint zenuwslopende finale European Darts Grand Prix

12-5-2019 23:25

Ian White heeft na twee verloren finales een toernooizege gepakt. De Engelsman ging de vorige twee toernooien onderuit tegen Michael van Gerwen, maar won de European Darts Grand Prix dankzij een zenuwslopende zege op Peter Wright.

White en Wright waren aan elkaar gewaagd in de finale. In de dertiende leg plaatste Wright een break en kwam op een 7-6 voorsprong. De Schot mocht aan de veertiende beginnen en kreeg ook een matchdart, maar die miste hij. In de beslissende leg was White dodelijk: 8-7.

Nederlanders
Michael van Gerwen moest na twee gewonnen toernooien op een rij genoegen nemen met een uitschakeling in de kwartfinale. Finalist Wright was met 6-3 te sterk voor de Nederlander. 

Ook voor Jeffrey de Zwaan was de kwartfinale het eindstation. Hij was een dag eerder nog te sterk voor 'angstgegner' Rob Cross en versloeg op de finaledag ook Michael Smith, maar moest buigen voor de latere winnaar White. De Zwaan kwam nog op een 1-0 voorsprong en miste in de volgende legs te veel dubbels. White won zes legs op rij en schakelde zodoende De Zwaan uit.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken