/ Nieuws

White wint zenuwslopende finale European Darts Grand Prix

12-5-2019 23:25

Ian White heeft na twee verloren finales een toernooizege gepakt. De Engelsman ging de vorige twee toernooien onderuit tegen Michael van Gerwen, maar won de European Darts Grand Prix dankzij een zenuwslopende zege op Peter Wright.

White en Wright waren aan elkaar gewaagd in de finale. In de dertiende leg plaatste Wright een break en kwam op een 7-6 voorsprong. De Schot mocht aan de veertiende beginnen en kreeg ook een matchdart, maar die miste hij. In de beslissende leg was White dodelijk: 8-7.

Nederlanders
Michael van Gerwen moest na twee gewonnen toernooien op een rij genoegen nemen met een uitschakeling in de kwartfinale. Finalist Wright was met 6-3 te sterk voor de Nederlander. 

Ook voor Jeffrey de Zwaan was de kwartfinale het eindstation. Hij was een dag eerder nog te sterk voor 'angstgegner' Rob Cross en versloeg op de finaledag ook Michael Smith, maar moest buigen voor de latere winnaar White. De Zwaan kwam nog op een 1-0 voorsprong en miste in de volgende legs te veel dubbels. White won zes legs op rij en schakelde zodoende De Zwaan uit.

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co StompƩ kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiƫle kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken