/ Nieuws

Gurney blikt terug op incident: 'Ik kwam weg met heel belangrijk punt'

16-5-2019 13:46

Daryl Gurney blikt voorafgaand aan de laatste reguliere speelronde in de Premier League terug op het incident met Gerwyn Price een week eerder. De Noord-Ier ging na afloop van die partij door het lint.

"Het was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", zegt Gurney tegen de PDC. "Hij speelde veel beter dan ik en hij had de zege verdiend, maar ik deed het goed met een gelijkspel. Ik ben goed weggekomen"

Door het gelijke spel behield de Noord-Ier namelijk zijn voorsprong op de man uit Wales. "Als ik had verloren, had hij plaatsing voor de play-offs in eigen handen gehad, maar we speelden gelijk, dus als Gerwyn wint, moet ik ook winnen."

Gurney moet nu hopen op een misstap van Mensur Suljovic of James Wade. Zelf neemt hij het op tegen de al uitgeschakelde Michael Smith. "Het gaat een heel moeilijke wedstrijd worden tegen Smith. Hij is een 'sleeping giant', de meest getalenteerde speler die er is op het circuit."

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken