/ Nieuws

Pittige loting voor Nederland op de World Cup

16-5-2019 18:35

Team Nederland heeft pittig geloot voor de eerste ronde van de World Cup of Darts. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena nemen het op tegen Spanje, dat bestaat uit Cristo Reyes en Toni Alcinas.

Reyes en Alcinas zijn de nummers 35 en 53 van de PDC Order of Merit. Alcinas zorgde tijdens het afgelopen WK voor een stunt, toen hij Peter Wright in de tweede ronde uitschakelde. Reyes trof tijdens het WK van 2017 Van Gerwen en dwong de Nederlander met een gemiddelde van 106 tot het uiterste.

Toplanden
Engeland opent het toernooi met een wedstrijd tegen de Filipijnen en Schotland neemt het op tegen Denemarken. Lim en Lim van Singapore hopen op een nieuwe stunt. In 2017 versloegen ze Schotland, terwijl ze dit jaar Wales treffen.

De World Cup of Darts wordt van 6 tot en met 9 juni gespeeld in Hamburg. Lees HIER welke koppels de landen vertegenwoordigen. 

VOLLEDIGE LOTING
Engeland v Filipijnen
Ierland v Griekenland
Oostenrijk v Rusland
China v USA
Australië v Finland
Italië v Canada
Nederland v Spanje
Polen v Tsjechië
Schotland v Denemarken
Brazilië v Zweden
België v Hong Kong
Hongarije v Duitsland
Noord-Ierland v Zuid-Afrika
Nieuw-Zeeland v Litouwen
Wales v Singapore
Gibraltar v Japan

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken