/ Nieuws

Van Gerwen verslaat Suljovic en houdt druk op Cross

Premier League

16-5-2019 22:02

In een mooie wedstrijd heeft Michael van Gerwen opnieuw gewonnen van Mensur Suljovic uit Oostenrijk. De huidige nummer één van de wereld stapte met een 8-5 zege van het podium.

De 30-jarige Nederlander begon nog met een score van 40, maar was in het restant van de partij de betere. De eerste leg won hij via een 87-check out en in de tweede leg wist hij dankzij twee 180ers meteen te breaken. Na het behouden van zijn eigen leg slaagde Van Gerwen erin de druk op zijn tegenstander te houden. In de vierde leg van de partij wist Suljovic voor het eerst 'onder de 100' te komen, maar moest hij toezien dat Van Gerwen een knappe 126-finish gooide.

Nadat 'Mighty Mike' ook de vijfde leg naar zich toe trok, kreeg Suljovic de kans om op het scorebord te komen. Hij verzilverde deze kans, waardoor hij niet meer hoefde te vrezen voor een 'whitewash'. Het zorgde voor een kleine opleving, want de Oostenrijker wist ook de daaropvolgende twee legs te winnen.

Van Gerwen was niet onder de indruk, want hij wist via een 72-finish het verschil meteen terug te brengen op twee breaks voorsprong. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor de Nederlander de druk op Cross houdt. De Engelsman moet in de laatste partij van de avond winnen van James Wade om de reguliere competitie als nummer één af te sluiten.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Er zijn nog veel punten die beter moeten'

/ MEER NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken