/ Nieuws

Van Gerwen verslaat Suljovic en houdt druk op Cross

Premier League

16-5-2019 22:02

In een mooie wedstrijd heeft Michael van Gerwen opnieuw gewonnen van Mensur Suljovic uit Oostenrijk. De huidige nummer één van de wereld stapte met een 8-5 zege van het podium.

De 30-jarige Nederlander begon nog met een score van 40, maar was in het restant van de partij de betere. De eerste leg won hij via een 87-check out en in de tweede leg wist hij dankzij twee 180ers meteen te breaken. Na het behouden van zijn eigen leg slaagde Van Gerwen erin de druk op zijn tegenstander te houden. In de vierde leg van de partij wist Suljovic voor het eerst 'onder de 100' te komen, maar moest hij toezien dat Van Gerwen een knappe 126-finish gooide.

Nadat 'Mighty Mike' ook de vijfde leg naar zich toe trok, kreeg Suljovic de kans om op het scorebord te komen. Hij verzilverde deze kans, waardoor hij niet meer hoefde te vrezen voor een 'whitewash'. Het zorgde voor een kleine opleving, want de Oostenrijker wist ook de daaropvolgende twee legs te winnen.

Van Gerwen was niet onder de indruk, want hij wist via een 72-finish het verschil meteen terug te brengen op twee breaks voorsprong. De daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor de Nederlander de druk op Cross houdt. De Engelsman moet in de laatste partij van de avond winnen van James Wade om de reguliere competitie als nummer één af te sluiten.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Casper Timmers

1 SAMENVATTING
2 Van Gerwen: 'Er zijn nog veel punten die beter moeten'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken