/ Nieuws

Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen

Premier League

16-5-2019 22:52

Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.

Wade startte de wedstrijd met het behouden van zijn eigen leg, waarna Cross hetzelfde deed via een 126-finish. Ook de daaropvolgende zes legs gingen met de darts mee, ondanks gemiste kansen op een break voor beide spelers. In de tiende leg van de partij was het wel raak voor Wade, die via zijn favoriete dubbel 10 op een 6-4 voorsprong wist te komen. Cross wist de break meteen ongedaan te maken, maar zag Wade via een 120-finish opnieuw op een break voorsprong komen. 'The Machine' kreeg in de dertiende leg meerdere matchdarts, maar deze waren niet aan hem besteed. Cross kwam hierdoor terug tot 7-6, maar dankzij een zesde break op rij wist Wade de wedstrijd alsnog te winnen met 8-6. Dankzij deze nederlaag sluit Cross de reguliere competitie niet als koploper af. Deze rol is weggelegd voor Michael van Gerwen, die bovendien een bonus van 25.000 pond tegemoet kan zien.

Gurney pakt play-off ticket
Daryl Gurney heeft tijdens de laatste wedstrijd een top vier klassering gepakt, die recht geeft op de finaleavond van volgende week. De Noord-Ier dankt deze klassering aan een knappe 8-3 overwinning op verliezend WK-finalist Michael Smith. Gurney begon de partij met een mooie 100-finish, waarna ook de daaropvolgende vier legs met de darts mee gingen. Na drie gemiste dubbels van Smith wist Gurney op 3-2 een eerste break te plaatsen. Ook in de tiende leg van de partij slaagde Gurney erin om te breaken, waardoor hij uitliep naar een 8-3 zege.

Wright sluit competitie in stijl af
Peter Wright zal dit jaar met weinig plezier terugkijken op zijn Premier League avontuur. 'Snakebite' is in de laatste speelavond van de Premier League opnieuw tegen een forse nederlaag aangelopen. De Schot, inmiddels nummer vijf van de Order of Merit, ging met 8-3 onderuit tegen Gerwyn Price. De Schot wist een vroege break achterstand nog te repareren, maar vanaf een 2-2 stand zag hij Price uitlopen naar een 6-2 voorsprong. 'Snakebite' wist één break nog ongedaan te maken, maar kon niet voorkomen dat Price de wedstrijd met 8-3 won.

 

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden in het Premier League toernooicenter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 OVERZICHT

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken