/ Nieuws

Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters

17-5-2019 15:30

Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.

Smith was in de finaleronde met maar liefst 6-0 te sterk voor Mark Dudbridge, terwijl Beaton en Durrant te sterk waren voor respectievelijk Adrian Gray en Jamie Hughes. Naast het drietal zullen ook Natahan Aspinall, Mervyn King, Ryan Harrington, Harry Ward, Mickey Mansell, Ritchie Edhouse, Keegan Brown, Ross Smith, Luke Woodhouse, William O'Connor, Alan Norris, Kyle Anderson, Brendan Dolan, Andy Boulton en Ryan Joyce aanwezig zijn in Zwolle.

Nederlanders
Op vrijdagavond zal het Europese kwalificatietoernooi voor tourcardhouders worden gespeeld, waar ook verschillende Nederlanders aan mee zullen doen. Onder andere Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Benito van de Pas doen een gooi naar deelname. 
Op 23 vindt er ook nog een Host Nation Qualifier plaats, waar nog eens vier Nederlanders uit zullen komen die mee mogen doen aan de Dutch Darts Masters.

Er zijn al twee Nederlanders zeker van deelname aan het toernooi. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben een geplaatste status.

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken