/ Nieuws

Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters

17-5-2019 15:30

Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.

Smith was in de finaleronde met maar liefst 6-0 te sterk voor Mark Dudbridge, terwijl Beaton en Durrant te sterk waren voor respectievelijk Adrian Gray en Jamie Hughes. Naast het drietal zullen ook Natahan Aspinall, Mervyn King, Ryan Harrington, Harry Ward, Mickey Mansell, Ritchie Edhouse, Keegan Brown, Ross Smith, Luke Woodhouse, William O'Connor, Alan Norris, Kyle Anderson, Brendan Dolan, Andy Boulton en Ryan Joyce aanwezig zijn in Zwolle.

Nederlanders
Op vrijdagavond zal het Europese kwalificatietoernooi voor tourcardhouders worden gespeeld, waar ook verschillende Nederlanders aan mee zullen doen. Onder andere Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Benito van de Pas doen een gooi naar deelname. 
Op 23 vindt er ook nog een Host Nation Qualifier plaats, waar nog eens vier Nederlanders uit zullen komen die mee mogen doen aan de Dutch Darts Masters.

Er zijn al twee Nederlanders zeker van deelname aan het toernooi. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben een geplaatste status.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken