/ Nieuws

Van Gerwen aast op revanche op Gurney: 'Druk ligt bij hem'

Premier League

21-5-2019 18:56

Michael van Gerwen treft in de halve finale van de Premier League Daryl Gurney. De Noord-Ier won de twee duels in de competitie van de man uit Vlijmen en dus is Van Gerwen op zijn hoede.

"Daryl speelde erg goed tegen mij in de Premier League, maar ik heb altijd vertrouwen", zegt Van Gerwen tegen de PDC. In Berlijn was 'SuperChin' met 7-5 te sterk en in Manchester werd het 8-5. "Het is nu een langer format. First to 10 is totaal anders. De druk ligt bij hem."

Alles of niets
"Het zou fenomenaal zijn om een vijfde Premier League-titel te winnen. We spelen nu 16 weken lang en nu is het een knock-outsysteem. Het is alles of niets", vervolgt de man uit Vlijmen, die ook dit toernooi de favoriet is. "Ik zal zo scherp als een mes zijn en zal ervoor moeten zorgen dat ik geen fouten maak. Ik weet dat ik beter kan dan wat ik heb laten zien dit seizoen. Ik heb mezelf teleurgesteld in een paar wedstrijden."

Van Gerwen weet wat er anders moet in de play-offs. "Mijn gemiddelde is nog steeds 100, maar qua concentratie ben ik minder dan de afgelopen drie jaar geweest. Dat kan ik alleen mezelf kwalijk nemen. De focus moet er zijn, want ik wil het hier goed gaan doen, dat is belangrijk voor mij."

/ MEER NIEUWS

Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken