/ Nieuws

Van Gerwen aast op revanche op Gurney: 'Druk ligt bij hem'

Premier League

21-5-2019 18:56

Michael van Gerwen treft in de halve finale van de Premier League Daryl Gurney. De Noord-Ier won de twee duels in de competitie van de man uit Vlijmen en dus is Van Gerwen op zijn hoede.

"Daryl speelde erg goed tegen mij in de Premier League, maar ik heb altijd vertrouwen", zegt Van Gerwen tegen de PDC. In Berlijn was 'SuperChin' met 7-5 te sterk en in Manchester werd het 8-5. "Het is nu een langer format. First to 10 is totaal anders. De druk ligt bij hem."

Alles of niets
"Het zou fenomenaal zijn om een vijfde Premier League-titel te winnen. We spelen nu 16 weken lang en nu is het een knock-outsysteem. Het is alles of niets", vervolgt de man uit Vlijmen, die ook dit toernooi de favoriet is. "Ik zal zo scherp als een mes zijn en zal ervoor moeten zorgen dat ik geen fouten maak. Ik weet dat ik beter kan dan wat ik heb laten zien dit seizoen. Ik heb mezelf teleurgesteld in een paar wedstrijden."

Van Gerwen weet wat er anders moet in de play-offs. "Mijn gemiddelde is nog steeds 100, maar qua concentratie ben ik minder dan de afgelopen drie jaar geweest. Dat kan ik alleen mezelf kwalijk nemen. De focus moet er zijn, want ik wil het hier goed gaan doen, dat is belangrijk voor mij."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken